SaS: Žiadame políciu a prokuratúru, aby konali voči D. Trnkovi
11 | 02 | 2019 I tasr
Strana Sloboda a Solidarita (SaS) nerozumie postupu polície a Generálnej prokuratúry SR v prípade Dobroslava Trnku.

Ako je možné, že Dobroslav Trnka stále pracuje na prokuratúre, nečelí trestnému stíhaniu ani disciplinárnemu konaniu? Generálny prokurátor Jaromír Čižnár minulý týždeň tvrdil, že mu Trnka v minulosti pustil nahrávku, ktorá zrejme pochádzala zo spisu Gorila. Pritom je známe, že to bol práve Trnka, ktorý ako generálny prokurátor vyvíjal aktivity proti vyšetrovaniu tohto prípadu. Tlaky z vyšších miest na marenie vyšetrovania a s tým spojené šikanovanie nakoniec viedli k odchodu vyšetrovateľa Mareka Gajdoša z polície,“ uviedol podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko.

V tejto súvislosti liberáli upozorňujú na skutočnosť, že existencia nahrávky Gorila sa potvrdila len pred niekoľkými týždňami po tom, čo bola vykonaná domová prehliadka u zatknutého Mariana Kočnera. Teraz sa navyše verejnosť dozvedela, priamo z úst generálneho prokurátora, že Trnka, ktorý mal ku Kočnerovi nadštandardne blízko, mal disponovať minimálne časťou záznamu.

Strana SaS preto žiada orgány činné v trestnom konaní, aby pri Dobroslavovi Trnkovi nerobili výnimku a postupovali voči nemu ako voči ktorémukoľvek občanovi, podozrivému zo závažnej trestnej činnosti. „Je neprípustné, aby polícia a prokuratúra udelila Trnkovi status nedotknuteľnosti. Ide o človeka, ktorý sa dostal do područia Kočnera, napomáhal kryť jeho podvody a dokonca mal zatajovať dôležité dôkazy pre trestné konanie v kauze Gorila,“ uzavrel Ľ. Galko.