Pat Buchanan: Našiel Trump svoj vzorec pre rok 2020?
10 | 02 | 2019 I Patrick J. Buchanan
Ak sa ľudia venujúci sa prieskumom nemýlia, Donald Trump mohol nájsť vzorec na výhru vo voľbách v roku 2020.

Jeho nedávna reč, kde sa venoval stavu Únie, mala úspech u 76% všetkých sledovateľov – 97% republikánov, 82% nezávislých a 30% demokratov. Sedemdesiatdva percent z nich súhlasí s plánmi prezidenta ohľadom zabezpečenia hranice s Mexikom.

Trump sa za svoj „Múr“ nemienil ospravedlňovať. Skôr sa zdalo, že si užíval stúpajúci radikalizmus demokratov. Vypichol dva body, za ktoré radikálni demokrati bojujú: Právo na potrat až do posledného dňa a socializmus, kde by najradšej utopili bohatých.

„Tu, v Spojených štátoch, sme na pozore pred novými hlasmi, ktoré chcú zaviesť socializmus v našej krajine,“ povedal Trump. „Amerika bola založená na slobode a nezávislosti – nie dominancii a kontrole vlády. Rodíme sa slobodní a ostaneme slobodní.“

„Amerika nikdy nebude socialistickou krajinou,“ zahrmel Trump, zatiaľ čo sa kamery priblížili na tvár senátora chúliaceho sa Bernieho Sandersa.

Ovácie republikánov boli nesmierne, mlčanie demokratov bolo odhaľujúce. Pochopiteľné. Alexandra Ocasio-Cortez volá po sedemdesiat percentnej dani z príjmu. California a New York City majú aj ďalšie dane, ktoré nie sú zarátané vo federálnych, tie sa môžu vyšplhať až na 12 percent. To môže spôsobiť, že až štyri pätiny z príjmu tých najúspešnejších požerú dane.

Niektorí demokrati volajú po osemdesiat percentnej dani. Potom by si obyvatelia New Yorku, ktorí zarábajú viac než milión dolárov ročne by z každého svojho zarobeného doláru videli iba zopár centov.

Sanders by zaviedol 45 percentnú daň na všetky nehnuteľnosti s hodnotou nad 3,5 milióna dolárov, no tá hodnota by sa vedela vyšplhať až na 77 percent pri hodnote jednej miliardy dolárov.

Senátorka Elizabeth Warrenová navrhla takú daň, ktorá by zobrala 2 percentá zo všetkého majetku pre tých, ktorých majetok má hodnotu aspoň 50 miliónov. Ak majetok prevyšuje miliardu, tak by to boli tri percentá. Každý rok.

Mikeovi Bloombergovi, bývalému starostovi New Yorku pripadajú návrhy senátorky Warrenovej ako chorál chamtivosti a hlúposti.

„Ak sa chcete pozrieť na systém, ktorý nie je založený na kapitalizme, pozrite sa na niekedy možno najbohatšiu krajinu sveta, kde teraz ľudia hladujú. Volá sa Venezuela.

Demokrati si tiež stoja za svojou myšlienkou „Zdravotná starostlivosť pre všetkých“. Keď sa pýtali senátorky Kamaly Harrisovej, ako by fungovali súkromné zdravotné poisťovne pod jej štýlom zdravotníctva, odpovedala rozpačito: „Poďme to všetko eliminovať. Poďme sa pohnúť dopredu.“

Trump tiež ukázal odpor feministkám, ktoré bojujú za právo potratu na požiadanie kedykoľvek.

„Zákonodarcovia v New Yorku jasali nad zmenou legislatívy, ktorá dovoľuje doslova vytrhať dieťa z lona matky chvíľu pred pôrodom.

„Sú to žijúce, cítiace, nádherné dieťatká, ktoré nikdy nedostanú šancu zdieľať svoju lásku a sny so svetom.

„Potom tu máme prípad z Virgínie, kde guvernér vyhlásil, že by popravil dieťa po narodení. Pre ochranu dôstojnosti každého žiadam Kongres, aby schválil zmenu legislatívy, kedy by sa zakázali interupcie detí, ktoré už cítia bolesť. Poďme pracovať spoločne na kultúre, ktorá si váži nevinný život.

„A dovoľte nám potvrdenie fundamentálnej pravdy: Všetky deti – narodené aj nenarodené – sú stvorené na obraz Boží.“

Vyhlásil niekedy akýkoľvek prezident, v správe o stave Únie, silnejšie tvrdenie na ochranu života?

Strácajú demokrati rozum? Len 13 percent Američanov verí, že by sa interupcie mali povoľovať až do posledného mesiaca tehotenstva. V ktorých štátoch sú genocída bábätiek a socializmus najdôležitejšími problémami?

V štáte tohto autora, vo Virginii, žiadajú demokrati rezignáciu guvernéra za demokratov, Ralpha Northama, len preto, že si nasadil „blackface“, čo je termín používaný vtedy, ak beloch imituje černocha, v jeho prípade keď imitoval Michaela Jacksona. To sa udialo pred 35 rokmi na tanečnom večierku.

Demokratický viceguvernér Justin Fairfax, ktorého predkovia boli otroci na plantáži „Revolutionary War“ lorda Fairfaxa, bol obvinený zo znásilnenia mladej ženy na konvencii Demokratov v roku 2004.

Ďalší, kto je na rade po guvernérovi je generálny prokurátor štátu, tiež demokrat. Ten sa priznal k používaniu „blackface“ ešte za čias, kedy chodil do školy.

A senátorka Warrenová, podľa The Washington Post, uviedla „Americko-indiánska“ ako jej rasu na Texaskej registračnej karte ešte v roku 1986.

No, podľa jej DNA a náčelníka Cherokeeov to nie je pravda.

Niekto tam hore musí mať Donalda Trumpa rád.