Ukrajinu nahnevali slová českého poslanca o "fašistickom režime"
08 | 02 | 2019 I TASR
Veľvyslanectvo Ukrajiny v Českej republike vyjadrilo rozhorčenie nad "neprijateľnými" vyhláseniami českého poslanca Stanislava Grospiča (KSČM) vo vzťahu k ukrajinskej vláde. Očakáva, že vedenie Poslaneckej snemovne jeho vyjadrenia odsúdi. Informovala o tom v piatok agentúra Ukrinform.

"Počas včerajšej spravodajskej relácie v Českej televízii si poslanec Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Stanislav Grospič dovolil nazvať ukrajinskú vládu 'fašistickým režimom'. Bohužiaľ, tieto otvorene hanlivé urážky, nevhodné v civilizovanom svete, nemali náležitú reakciu hostiteľa televízneho programu," uviedlo veľvyslanectvo.

Doplnilo, že zvyčajne nereaguje na komunistické vyhlásenia, najmä preto, že na Ukrajine je zakázaná komunistická, ako aj nacistická ideológia.

"Avšak vzhľadom na to, že daná osoba pôsobí ako predseda parlamentného výboru, očakávame, že jeho výroky budú odsúdené vedením Poslaneckej snemovne. Dúfame tiež, že Česká televízia už v budúcnosti nebude tolerovať takéto vyhlásenia vo svojom vysielaní," dodalo ukrajinské veľvyslanectvo.