Hlina chcel Mikloška na rade KDH v primárkach s Mistríkom. Mikloškova odpoveď je jasná
06 | 02 | 2019 I Alex Adamecký

Veľa ľudí už nerozumie tomu, kam posunul Alojz Hlina Kresťansko-demokratické hnutie. Dokázal z neho vyštvať naposledy Annu Záborskú, hrať falošnú hru s Branislavom Škripekom ohľadne eurovolieb a teraz sa pokúsil vohnať Františka Mikloška do primárok na pôde KDH s líberálom Róbertom Mistríkom.


Odpoveď Františka Mikloška, ktorý sa uchádza o prezidentský palác, odpovedal Hlinovi na sociálnej sieti.

"Dnes som takto zareagoval na pozvanie predsedu KDH Alojza Hlinu zúčastniť sa rokovania Rady KDH:
V pondelok 4.2. večer mi telefonoval podpredseda KDH Milan Majerský, ktorý ma z poverenia Predsedníctva KDH pozval na Radu KDH 16. februára vo Zvolene, kde sa mám zúčastniť primárok medzi mnou a pánom Mistríkom.", píše v úvode Mikloško a pračuje:

"Dnes 6. 2. ste ma mailom pozvali na zasadnutie tejto rady Vy. Aj keď Vaše pozvanie obsahovalo len jednu vetu a nebolo bližšie špecifikované, chápem ho v zmysle telefonátu podpredsedu Majerského.
Pán predseda! Pri našom prvom náhodnom stretnutí ste mi povedali, že podpora KDH je závislá od toho, či som prípadne ochotný sa vzdať kandidatúry v prospech silnejšieho kandidáta z demokratického spektra."



Potom ste verejne hovorili, že by sa mali uskutočniť primárky medzi mnou a pani Remišovou, hoci tá kandidatúru ani neohlásila. Potom ste verejne hovorili, že KDH je pripravené podporiť toho kandidáta na prezidenta SR z demokratického spektra, ktorý bude mať najväčšiu nádej, že sa dostane do druhého kola. A dnes ma pozývate, aby som sa na pôde Rady KDH 16.2. zúčastnil primárok s pánom Mistríkom.



Pán predseda KDH! Za svoj politický život som pre dobro KDH odviedol veľký kus práce. Ľuďom v KDH to musí byť dobre známe. Po tomto všetkom si neviem predstaviť, aby som na pôde KDH súťažil o podporu v prezidentských voľbách s pánom Mistríkom. Rady KDH sa preto nezúčastním.
Na prezidenta SR kandidujem ako nezávislý kandidát. Budem si veľmi vážiť, ak ma Rada KDH podporí v týchto voľbách. Želám Rade KDH úspešné rokovanie a prosím, aby ste tento môj list prečítali na jej zasadnutí.", končí Mikloško svoju odpoveď Hlinovi.


 



Nestranný pozorovateľ len môže krútiť hlavou ako sa z KDH stala kresťansko-liberálna bratislavská strana na hlinených nohách.