B. Gröhling: Žiadame premiéra, aby odvolal M. Lubyovú
05 | 02 | 2019 I tasr

Slovenská národná strana (SNS) systematicky rozkráda rezorty, ktoré má vo svojej správe. Tak to bolo za Slotu a tak je to aj za Danka. Na SNS platí jediné: keď je škandálov priveľa, musí zasiahnuť predseda vlády a odvolať ministra. Tvrdí strana Sloboda a Solidarita (SaS).


"Preto žiadame premiéra Petra Pellegriniho, aby v záujme zastavenia tých najväčších podvodov odvolal Martinu Lubyovú z postu ministerky školstva. Škandálom okolo prideľovania dotácií na vedu a výskum sa dostala na tú istú úroveň ako jej predchodca Peter Plavčan. Preto by ju mal postihnúť aj rovnaký osud," povedal poslanec Národnej rady SR a tímlíder SaS pre školstvo Branislav Gröhling.

Odvolaním generálneho riaditeľa sekcie vedy a techniky Mareka Hajduka a podaním trestného oznámenia ministerka Lubyová podľa SaS priznala všetky chyby, ktoré jej vyčíta opozícia a mimovládna organizácia Zastavme korupciu. Akurát sa týmto manévrom snaží zbaviť zodpovednosti. "Bola to však práve ministerka, ktorá tento škandál vehementne obhajovala. Keby cítila skutočnú zodpovednosť za zverené milióny ako dobrý hospodár, nikdy by k tomuto drzému a amatérskemu tunelovaniu verejných peňazí pod zámienkou vedy a výskumu nedošlo," tvrdí Gröhling.

Martina Lubyová podľa liberálov nepracuje pre občanov a ani pre slovenskú vedu, ale pre kleptokratickú Slovenskú národnú stranu a jej klientov. Preto je v záujme Slovenska a jeho zneužívanej vedy, aby aj táto politička SNS z postu odišla.