Alena Zs. označila ďalšieho objednávateľa vraždy Kuciaka, má ním byť Jaroslav Haščák z Penty
04 | 02 | 2019 I Peter Králik

Alena Zs, ktorá je v súčasnosti vo väzbe, obvinila v súvislosti s objednaním vraždy Jána Kuciaka ďalšiu osobu. Má ísť o spolumajiteľa investičnej skupiny Penta, Jaroslava Haščáka.






Informáciu priniesol denník Plus jeden deň s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu, ktoré sa majú opierať o výpoveď obvinenej.

Alena Zs. podľa informácií povedala, že Jaroslav Haščák zneužil médiá, ktoré vlastní finančná skupina Penta na to, aby rozšíril informáciu, že za objednaním vraždy prostredníctvom Aleny Zs. stojí Marian Kočner.

Haščák sa mal podľa jej slov týmto spôsobom snažiť odpútať pozornosť od svojej osoby.

Alenu Zs. spolu s Tomášom Sz., Miroslavom M. a Zoltánom A. vzal sudca do väzby 30. septembra. Stíhajú ich za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy a za ďalšie trestné činy. Dôvodom na väzbu je možná obava, že by obvinení pokračovali v trestnej činnosti, mohli sa skrývať a ovplyvňovať svedkov. Verdikt potom potvrdil i Najvyšší súd SR.

Kto je Jaroslav Haščák z Penty, ktorého označila Alena Zsuzsová? To podstatné okolo jeho osoby na jednom mieste!
04 | 02 | 2019 | Peter Králik


Alena Zs. bola prvá z obvinených, ktorá využila možnosť podať žiadosť o prepustenie z väzby, ktorú súd zamietol. Odmena za dvojnásobnú vraždu novinára a jeho partnerky bola 50-tisíc eur v hotovosti a ďalších 20-tisíc eur bolo odpustenie dlhu.

Novinára a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Za obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy hrozí páchateľom trest odňatia slobody od 20 do 25 rokov, alebo na doživotie.

Lipšic hovorí o škandále s odobratím spisu vraždy Kuciaka, prokuratúra to vidí inak!
Ministerka Denisa Saková odobrala v utorok vyšetrovateľovi vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej časť prípadu, v ktorej Daniel Lipšic vystupuje ako poškodený. Prevzatie skutkov prípravy úkladných vrážd prokurátorov GP SR a advokáta bol... Čítať ďalej
06 | 02 | 2019 | Michal Šumichrast, TASR