PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2019: Harabin sa zastal mladej mamičky, Krajniak sa pustil do Richtera
02 | 02 | 2019 I Michaela Melišková

Zajtra sa rozhodne oplatí sledovať nedeľňajšiu televíznu diskusiu po 11:00 hod., tentokrát v prezidentskom dueli so Štefanom Harabinom a Milanom Krajniakom na TA3. Pozreli sme, čím menovaní kandidáti oslovujú voličov posledných 24 hodín na sociálnych sieťach.


 

Tradičná rodina je základ, tvrdí Štefan Harabin


"Keď sa pozriem okolo seba, vidím niekoľko divných vecí. Ľudia trávia viac času s mobilom v ruke ako rozprávaním sa so svojou rodinou. Deti sa odkladajú až do času po kariére, pričom veľa ľudí už neskôr deti mať nemôže. Tí čo majú deti, sú nútení dlho do večera pracovať a na výchovu detí ostáva málo času. Nefungujúce rodiny sú dnes častejšie ako rodiny harmonické, čo je veľakrát spôsobené zlou finančnou situáciou.",  píše Harabin na sociálnej sieti.


Pokračuje tým, že nedávno sa rozprával s mamičkou na materskej dovolenke, ktorá sa mu sťažovala, že sa im ťažko žije: "Tým, že otehotnela počas vysokoškolského štúdia, dostáva iba cca 260 eur na 2 malé deti (rodičovský príspevok 215 eur mesačne a 2 x 24 eur ako prídavok na 2 deti). Manžel je pochopiteľne stále v práci a vidia sa málo. Bez pomoci starých rodičov by to nezvládli.  Spoločnosť ju odsudzuje, vraj má deti ako príliš mladá (25 ročná a už 2 deti). Ja s týmto absolútne nesúhlasím. Keď som mal ja 25 rokov, tak už moji rovesníci mali deti a bolo to tak lepšie." rozhorčuje sa Harabin a zároveň kladie otázku:

Pýtam sa našich politikov, ako môže mamička s DVOMA malými deťmi vyžiť z 260 eur mesačne?



 


Krajniak upozorňuje na zbytočných 30 miliónov eur za preškoľovanie 20 000 ľudí v automobilovom priemysle



"KIA prepúšťa, VW obmedzuje výrobu a Richter ide preškoliť na automobilový priemysel 8 tisíc ľudí? A neskôr spolu do počtu 20 tisíc ľudí? Jaguár chce zobrať ešte 850 ľudí, ale kde bude robiť tých zvyšných 19 tisíc? Nemá to žiadnu logiku okrem toho, že niekto tých 30 miliónov za preškolenie zarobí...", pustil sa kandidát na prezidenta z hnutia Sme Rodina do Richtera.