Nesmieme dopustiť ďalšieho Kisku, tvrdí Harabin. Mistrík zas nevymenuje Fica
31 | 01 | 2019 I Michal Šumichrast
Dnešným dňom končí termín na odovzdanie petičných hárkov kandidátov do prezidentských volieb. Postupne ich odovzdali všetci rozhodujúci kandidáti, včera napríklad Marian Kotleba. Čím oslovili Róbert Mistrík a Štefan Harabin svojich priaznivcov na sociálnych sieťach za posledných 24 hodín? Pozrite sa s nami.

Líder ĽSNS a poslanec Národnej rady SR Marian Kotleba odovzdal v stredu podpisy pre svoju prezidentskú kandidatúru.






Chceme do zápasu o funkciu prezidenta SR zapojiť skutočnú obranu tradičných hodnôt. Ideme zabojovať o post prezidenta SR, pretože si myslíme, že Slovensko si konečne zaslúži slovenského prezidenta,“ povedal Kotleba v parlamente.

Garantuje, že z volebného boja neodstúpi v prospech iného kandidáta. „S dôverou ľudí, ktorí sa mi podpísali pod petíciu, nemienim hazardovať,“ doplnil s tým, že jeho prezidentská kampaň nebude patriť k najmasívnejším. „Dodržíme zákonný limit,“ uviedol. Kandidáti môžu minúť najviac pol milióna eur.

 


Od zajtra sa tak prezidentská volebná kampaň presúva do finálovej časti. Pozreli sme sa čo za posledných 24 hod. Promovali Róbert Mistrík a Štefan Harabin na sociálnych sieťach.

 



Slniečkara už viac do prezidentského paláca nepustíme, vyzýva svojich priaznivcov Harabin


Podľa neho, "už sme minimálne jedného slniečkára v prezidentskom paláci mali a viac to nesmieme dopustiť. Hlavou štátu predsa nemôže byť človek, ktorý je len poslušným bruselským poskokom alebo len bábkou v rukách svojich poradcov či ambasád cudzích štátov, presadzujúci nám vzdialené hodnoty.
Nesmieme dopustiť ďalšieho Kisku, ale ani jeho obdoby v iných farbách. Slovensko si zaslúži, aby už konečne malo na poste hlavy štátu človeka vrúcne milujúceho svoju vlasť a cítiaceho s ľuďmi, so svojimi rodákmi. Je čas, aby Slovensko malo prezidenta vlastenca. Aby sa nám to podarilo, nemôžeme trieštiť národné hlasy, ale musíme ich naopak spájať. Spoločne sme väčšina.", tvrdí Harabin na sociálnej sieti.


 


Róbert Mistrík odkazuje, že za sudcu Fica nevymenuje

 

Podľa neho, sa "množia  špekulácie ohľadom potrebnej praxe R. Fica a už sa otvorene hovorí, že sa voľba kandidátov na sudcov Ústavneho súdu bude posúvať na neskoršie obdobie. Prezidentské voľby teda zrejme budú aj o tom, či sa R. Fico stane ústavným sudcom. Za seba jasne opakujem: R. Fica ako prezident nevymenujem, pretože na ústavný súd nepatrí."

 



Prvé kolo prezidentských volieb bude v sobotu 16. marca. Predseda parlamentu Andrej Danko vyhlásil termín prezidentských volieb na zhruba rovnaký čas, ako pred piatimi rokmi.