NA PULZE DŇA: Gašpar podáva trestné oznámenia za úniky informácii z vyšetrovania vraždy Kuciaka
31 | 01 | 2019 I Michal Šumichrast
Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar v stredu vyhlásil, že podá viacero trestných oznámení. Vo štvrtok sa rozhodol ozrejmiť na koho a prečo. Má podozrenie, že niekto manipuluje vyšetrovaním vraždy Kuciaka a jeho snúbenice Kušnírovej. Informuje portál pluska.sk.

"Podávam trestné oznámenie, ktoré som zakvalifikoval ja osobne ako oznamovateľ, za podozrenie zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, prípadne za podozrenie zo spáchania trestného činu marenia spravodlivosti a iné," uviedol Tibor Gašpar pre TV JOJ s tým, že úlohou oprávneného vyšetrovateľa bude jeho trestné oznámenia právne posúdiť.

Za podozrenie považuje to, ako sú získavané a poskytované informácie z vyšetrovacieho tímu. "Myslím si, že je tam viacero rozporov s trestným poriadkoma spôsobuje to z môjho pohľadu škody na samotnom vyšetrovaní, ale aj konkrétnym osobám. Takže smerujem to trestné oznámenie voči osobám, ktoré tak konajú," uviedol. Hovoril pritom o prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Správu budeme aktualizovať!