Guaidó obvinil bezpečnostné zložky zo zastrašovania jeho rodiny
31 | 01 | 2019 I tasr

Venezuelský opozičný líder Juan Guaidó obvinil vo štvrtok venezuelské bezpečnostné zložky zo snahy o zastrašovanie jeho rodiny.


Guaidó, ktorý sa 23. januára vyhlásil za dočasného prezidenta, uviedol, že polícia prišla do výškového domu v Caracase, kde býva, a pýtala sa na jeho manželku Fabianu.

"Diktatúra si myslí, že nás bude zastrašovať," uviedol Guaidó podľa agentúry AP v prejave na univerzite v hlavnom meste Caracas, v ktorom predstavil plán opozície, ako dostať Venezuelu z hospodárskej krízy.

Povedal, že v byte bola v tom čase aj jeho 20-mesačná dcéra. Na miesto prišli okamžite susedia a začali búchať do hrncov a panvíc. Polícia z budovy krátko nato odišla.

Zastrašovanie Guaidóa "zo strany represívnych síl nelegitímnej venezuelskej diktatúry" podľa agentúry AFP odsúdila Organizácia amerických štátov (OAS) združujúca 35 krajín.

Maduro sa 10. januára napriek sporným prezidentským voľbám ujal vlády na ďalšie šesťročné obdobie. Guaidó vo štvrtok vyhlásil, že sa začali tajné rokovania opozície s predstaviteľmi ozbrojených síl s cieľom odstaviť Madura od moci.