Chcem, aby Slováci v prvom rade pracovali pre seba, tvrdí Róbert Švec. Vyhranil sa tvrdo aj voči Kotlebovi
31 | 01 | 2019 I Peter Králik

Vo svojom najnovšom vyjadrení tvrdíte, že nik z národných kandidátov nemal záujem o vami poriadaný okrúhly stôl. Môžete nám priblížiť koho ste oslovili aké boli reakcie jednotlivých kandidátov?


Výzva pre prezidentských kandidátov, ktorí o sebe vyhlasujú, že sú národní a záleží im na Slovensku bola adresovaná verejne, aby nikto z nich nemohol s odstupom času zavádzať až klamať, že o takej výzve nevedel. A ako ste správne poznamenali, nikto z prezidentských kandidátov neprejavil záujem ani len o komunikáciu. Slováci, ktorí sa zaujímajú o veci verejné si môžu takto sami urobiť veľmi rýchly a presný názor o tom, kto o Slovensku a jeho záujmoch iba hovorí a kto sa reálne snaží o komunikáciu a spájanie proslovenských síl.

Odovzdali ste do NR SR petíciu s viac než 18 000 podpismi občanov, aká bude finálna časť vašej kampane a na čo sa sústredíte?


Hlavné posolstvo mojej kampane najlepšie vyjadruje myšlienka: Do Prezidentského paláca prinesiem odhodlanie a vôľu, aby Slováci v prvom rade pracovali na sebe a pre seba a až potom brali ohľad na záujmy niekoho iného. Pokiaľ ide o spôsob prezentácie a kampane, bude priama a vecná. Teším sa na desiatky stretnutí s občanmi v slovenských mestách a obciach a budem veľmi rád, ak budem dostávať od občanov spätnú väzbu, ktorá zabezpečí to, že spoločne posunieme Slovensko do lepších časov.

Pre mnoho nezainteresovaných ľudí sa prekrývajú aktivity Slovenského hnutia obrody a Kotlebovej Ľudovej strany Naše Slovensko, v čom je teda zásadný rozdiel medzi vami?


V tom, že SHO plní, zatiaľ v pozícii občianskeho združenia to, čo Slovákom sľúbilo. Nie sme pokrytci a nikdy nimi nebudeme. Mali sme a budeme mať rovnú chrbtovú kosť, sme a budeme hnutím zásad. A prečo to spomínam? Pre toto: Predtým, ako sa stal Marian Kotleba predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) kritizoval vtedajšie vedenie kraja, že sedí na dvoch a viacerých stoličkách. Keď sa stal Marian Kotleba aj poslancom NR SR, začal robiť v tejto veci tú istú politiku ako SMERáci a KDHáci. Bol predsedom kraja a aj poslancom NR SR a dnes je poslancom kraja a aj poslancom NR SR. Tiež kritizoval rodinkárstvo v úradoch. Keď sa stal predsedom kraja, zamestnal na Úrade BBSK svojich rodinných príslušníkov. A to by som mohol ešte spomenúť sľuby predstaviteľov ĽSNS ohľadom toho, ako neprijmú, poprípade vrátia peniaze zo štátneho rozpočtu za výsledky vo voľbách do NR SR, a zisťujeme, že prijali, aj nevrátili a za peniaze si kúpili aj rodinný dom. Pamätajme aj na spoločenské a mediálne zneužívanie sociálne slabých rodín a detí na vozíčku, ktorým Marian Kotleba odovzdával šeky v hodnote 1488 eur a dnes pre toto nezodpovedné správanie má opletačky s políciou kvôli extrémizmu. A mohol by som pokračovať ďalej.

Slovenské Hnutie Obrody je a bude aj naďalej zodpovedným hnutím, hnutím zásad a pevnej chrbtovej kosti.