Národná koalícia od SNS očakáva jasnú podporu pre Harabina, tvrdí Peter Sokol
27 | 01 | 2019 I Michaela Melišková
Národná koalícia privítala rozhodnutie predsedníctva SNS, že národniari do nadchádzajúcich prezidentských volieb nepostavia vlastného kandidáta, a to ani predsedu strany Andreja Danka.

 

„Postoj SNS vnímame ako zodpovedné rozhodnutie strany, ktorá si uvedomuje svoje postavenie na politickej scéne a svoju zodpovednosť vo vzťahu k slovenskej štátnosti. Toto rozhodnutie určite môže prispieť k tomu, aby sa všetky relevantné národné a kresťanské sily pri prezidentskej voľbe zjednotili na jednom kandidátovi a zabezpečili tak presvedčivé víťazstvo sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina už v prvom kole,“ konštatuje Peter Sokol, bývalý vysokopostavený funkcionár SNS a súčasný prvý podpredseda Národnej koalície.


 

Strana sa obracia na Andreja Danka ako na predsedu najstaršej politickej strany na Slovensku, aby verejne vyzval svojich členov a sympatizantov, aby v prezidentských voľbách podporili kandidáta národného bloku Štefana Harabina.

„Veríme, že Dankovi sa splní očakávanie, aby sa prezidentom nestal slniečkarský kandidát. Preto očakávame, že SNS v žiadnom prípade nepodporí ani bruselského slniečkarského kandidáta strany Smer-SD Maroša Ševčoviča,“ dodáva Peter Sokol.


Národná koalícia od začiatku podporuje občianskeho prezidentského kandidáta Štefana Harabina. Zároveň odmieta falošné politické hry, špekulácie a zákulisné ťahy oligarchov, lebo si uvedomuje, že naša vlasť potrebuje nevyhnutne zmenu nielen na čele štátu, ale aj zmenu v politike krajiny, ktorá má byť v záujme ľudí a nie pre vybraný okruh politikov a ich podnikateľských kamarátov.

„Preto vyzývame aj ďalších národných kandidátov vrátane Mariana Kotlebu, predsedu Ľudová strana Naše Slovensko, k zodpovednosti a aby v záujme našej krajiny potlačili vlastné ego, vzdali sa kandidatúry a verejne podporili Harabina, lebo jedine on je relevantným a reálnym konkurentom pre slniečkarských kandidátov, ktorí podporujú nelegálnu migráciu, sú za prijatie gender ideológie, nemajú nič proti zničeniu pôvodnej európskej kresťanskej tradície, ako aj národných štátov v rámci Európskej únie a sú za vytvorenie európskeho superštátu na úkor obyvateľov Európy,“ dodáva Peter Tomeček, podpredseda Národnej koalície.