Kočner použil "Ďatľa" Tótha aj na sledovanie Sulíka. Chcel vedieť, či berie kokaín
22 | 01 | 2019 I Michaela Melišková
Po medializovanej  komunikácii Aleny Zsuzsovej s podpredsedom NR SR za Smer-SD Martinom Glváčom, nastal opäť informačný posun v kauze Kočner a jeho chobotnica. . Týka sa výpovede údajného utajeného svedka, ktorým má byť Peter Tóth. Ten mal na zadanie Kočnera sledovať okrem novinárov aj šéfa strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka. Exsiskár Tóth sa mal snažiť získať dôkazy o tom, že Sulík berie kokaín. Informujú viaceré slovenské média ako Glob, či SME.


Jana TELEKI: Sudca odôvodnil Kočnerovi väzbu motákmi, ktorými bol pravdepodobne sám vydieraný
18 | 01 | 2019 | Jana TELEKI


Ako informoval denník SME, Peter Tóth sa mal zamerať na Sulíkovu oslavu 50. narodenín v reštaurácií Molo na Kuchajde. „Toto počujem prvýkrát. Kokaínu som sa v živote nedotkol a nerozumiem, že ten údajne tak strašne dobre informovaný Kočner toto nevedel a dal ma sledovať na mojej oslave,“ povedal pre SME Sulík. Na oslave mali byť podľa neho len členovia jeho bližšej aj vzdialenejšej rodiny. „Pozval som si tam celú moju širokú rodinu, lebo sa nevidíme tak často a tak pokope. Urobili sme si aj spoločnú fotografiu,“ povedal Sulík.

Komentár Jany TELEKI: Pri domovej prehliadke u Kočnera našli iba nahrávky, ktoré chcel, aby uzreli svetlo sveta
16 | 01 | 2019 | Jana TELEKI


Podľa neho je prakticky vylúčené, že by sa na jeho oslave okrem rodiny a personálu vyskytoval niekto cudzí.

Tóth mal podľa medializovaných informácií 5. októbra na polícií vypovedať o sledovaní viacerých novinárov. Svoju výpoveď mal doplniť aj o USB kľúč, kde mali byť mená sledovaných osôb. Tóth mal sledovať zavraždeného novinára Jána Kuciaka, Adama Valčeka z denníka SME, Mareka Vagoviča z Aktuality.sk, Moniku Tódovú z Denníka N a šéfredaktora časopisu .týždeň Štefana Hríba.

Kočner si nahral Dobroslava Trnku, ktorý bol aj na legendárnej rybačke s mafiánom Sátorom
Denník N včera prišiel s informáciami, že Marián Kočner si zrejme nahral rozhovor, kde korumpoval generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Vyšetrovatelia získali ďalšie zaujímavé materiály. Najnovšie ide o nahrávku rozhovoru medzi Marianom... Čítať ďalej
08 | 01 | 2019 | Michaela Melišková


Najznámejším sa napokon stalo sledovanie Eugena Kordu, ktorý skončil v podnapitom stave na videu portálu "NA PRANIERI", ktorý Kočner sám financoval a moderoval.

Bývalý príslušník SIS Peter Tóth si mal pár dní po tom, ako polícia zatkla skupinu ľudí obvinených z vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, tiež písať s hovorcom finančnej skupiny Penta Martinom Dankom.

Tóth s Dankom riešili, či vyšetrovanie nesmeruje k Tóthovmu kamarátovi Mariánovi Kočnerovi, ktorý je vo väzbe kvôli kauze okolo zmeniek televízie Markíza. Hovorca Penty volal Kočnera Brucho.

Peter, ja mám len také info, že to v prípade Brucha vôbec nemusí byť také horúce, ako sa to javí, a že zdržanlivosť je namieste," napísal podľa denníka Martin Danko 5. októbra 2018 o 11.03 hod. Tóthovi cez mobilnú aplikáciu Threema.

Danko pre Denník SME potvrdil, že si s Tóthom písal. Priebeh komunikácie je zaznamenaný aj vo vyšetrovacom spise. Danko povedal, že išlo o bežnú komunikáciu, na detaily si nespomínal. Odmietol však, že by u neho Peter Tóth zisťoval uniknuté informácie z vyšetrovania.