Martina Daňa pre vyhrážky novinárke z TV JOJ rieši prokuratúra
21 | 01 | 2019 I Michaela Melišková
Martin Daňo pri zbieraní podpisov, aby mohol kandidovať na prezidenta, slovne zaútočil na redaktorku televízie JOJ, informácie priniesol portál Aktuality.



 

Podľa portálu reportérke Janke Krescanko Dibákovej mal Martin Daňo v priestoroch Národnej rady Slovenskej republiky adresovať vyhrážky.

Ku konfliktu prišlo vo štvrtok, keď ho novinárka oslovila ako možného prezidentského kandidáta, ktorý zbieral 15 podpisov od poslancov, ktoré potrebuje pre svoju prezidentskú kandidatúru.

Tým posledným zákonodarcom s podpisom sa mal stať Peter Štarchoň zo Sme rodina. Poslanec však vzal svoj podpis späť po otázke JOJ-ky, či svoju podporu pre Daňa neprehodnotí, keďže tento človek šíri konšpiračné teórie a agresivitu.

„Potom sa odohrala situácia, keď sa ku mne Martin Daňo blížil a v zásade mi povedal vetu, ktorú považujem za vyhrážku. Vyhlásil, že na mňa bude zbierať špinu. Počul to aj môj kameraman,” povedala Krescanko Dibáková. To však nebol posledný verbálny útok Daňa na novinárku, pokračujú Aktuality.

„Keď odchádzal z parlamentu, prišla som sa ho s kamerou opýtať ako to myslel. Sú to totiž veľmi podobné slová, ktoré zavraždenému redaktorovi Aktualít Jánovi Kuciakovi povedal Marián Kočner. Ten potom zastrašoval aj novinára Sme Adama Valčeka, upozornila.

Krescanko Dibáková tiež pripomína, že Daňo sa mal vyhrážať aj podpredsedníčke parlamentu Lucii Ďuriš Nicholsonovej. Tej nakoniec bola pridelená aj ochranka na základe vyhrážok útokom roxorovými tyčami.