POZOR: Na strednom Slovensku je už bez elektriny zhruba 15.000 odberných miest
14 | 01 | 2019 I

Žilina 14. januára (TASR) - Na strednom Slovensku je bez elektriny zhruba 15.000 odberných miest a mimo prevádzky asi 170 distribučných trafostaníc v správe Stredoslovenskej distribučnej (SSD). TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš.


"Najhoršia situácia je v Liptove v obciach Liptovský Trnovec, Liptovská Sielnica, Liptovské Matiašovce a Bobrovník, ale aj v Kráľovej Lehote, konkrétne v osade Čierny Váh. V týchto obciach je bez elektriny viac ako 6000 odberných miest," uviedol Gejdoš.

Výrazné výpadky podľa neho postihli aj lyžiarske stredisko Kubínska Hoľa v okrese Dolný Kubín, kde zostalo bez prúdu 23 trafostaníc a stovky odberateľov. "Poruchu evidujeme aj v lyžiarskom stredisku Martinské Hole. Bez elektriny sú aj stovky odberateľov v Papradne (okres Považská Bystrica) a Bytči. Ďalej desiatky domácností v kysuckých obciach Dlhá nad Kysucou, Nesluša, Olešná a Vychylovka. V regióne Turca evidujeme výpadok v Trusalovej a Sklenom, ale aj v susednej obci Ráztočno, ktorá už patrí do okresu Prievidza. V okrese Banská Bystrica je bez prúdu niekoľko desiatok odberateľov v Podkoniciach," doplnil hovorca SSD.

MIMORIADNA SPRÁVA: Na strednom Slovensku je bez elektriny zhruba 12.000 odberateľov
Na strednom Slovensku je v pondelok ráno bez elektriny zhruba 12.000 odberateľov, pretože mimo prevádzky je asi 150 trafostaníc spoločnosti Stredoslovenská distribučná. TASR o tom informoval hovorca spoločnosti Miroslav Gejdoš. Čítať ďalej
14 | 01 | 2019 | tasr


Vo väčšine prípadov sú za výpadkami stromy, popadané na elektrické vedenia, polámané a poškodené stĺpy či izolátory. "Pracovníci údržby SSD sú v teréne s maximálnym nasadením a postupne budú odstraňovať podľa priority všetky poruchy. Je otázne, ako dlho im to bude trvať, pretože počasie je veľmi nepriaznivé a na niektoré miesta sa nedá dostať. Viaceré postihnuté lokality sú husto zasnežené ťažkým mokrým snehom, prípadne je terén úplne rozmočený. Množstvo porúch treba pritom odstraňovať v lesoch a na odľahlých miestach," uzavrel Gejdoš.