Vozovky sú zjazdné, miestami treba rátať s čerstvým až kašovitým snehom
12 | 01 | 2019 I

Bratislava 12. januára (TASR) - Všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území Slovenska sú aktuálne zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, miestami je na ňom čerstvý kašovitý až utlačený sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojom webe zjazdnost.sk. V okolí Prešova sa vytvárajú snehové jazyky a záveje, pre silné sneženie je v okrese Čadca zhoršená viditeľnosť.



Vplyvom silného vetra sa vytvárajú snehové jazyky a záveje na ceste I. aj III. triedy v lokalite Lipany, Buková, na ceste I/66 v sedle Besník a na cestách nižších tried v okresoch Prešov a Sabinov.

Pre silné sneženie je dohľadnosť do 100 m v lokalitách Svrčinovec, Čierne - Polesie, Skalité, Čadca a Svrčinovec. Snehové reťaze pre vozidlá nad 3,5 t sú potrebné na ceste II/558 Stakčín - Ulič a pre všetku dopravu na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá.

Na úsekoch diaľnice D1 Hybe - Východná - Važec a D3 Svrčinovec - Poľana - Skalité je čerstvý alebo kašovitý sneh. Na úsekoch RC R3 Trstená - Tvrdošín a R4 Svidník treba miestami rátať s kašovitým snehom.

Utlačený sneh sa nachádza na cestách II/584 Srdiečko - Bystrá, na cestách II.- III. tried v okresoch Žiar nad Hronom a Stará Ľubovňa a na cestách III. tried v obvodoch Nižná Šebastová, Námestovo a Spišská Stará Ves. Miestami zľadovatený sneh je na cestách v okrese Rimavská Sobota a na cestách III. triedy v obvodoch Turčianske Teplice a Hnúšťa.

Všetky horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne pokrytý utlačeným, kašovitým alebo čerstvým snehom. Na priechode Zbojská je miestami zľadovatený sneh.