Mužovi a žene z okresu Bardejov hrozí za krádež dvojročné väzenie
11 | 01 | 2019 I

Prešov 11. januára (TASR) – Polícia obvinila z trestného činu krádeže 37-ročného Mareka z Raslavíc a 59-ročnú Annu z Bardejova. V prípade dokázania viny im hrozí až dvojročné väzenie. TASR o tom v piatok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.



"Marek začiatkom novembra minulého roka vo večerných hodinách prišiel k jednému z rodinných domov v Raslaviciach a vzal voľne položenú debniacu dosku s rozmermi 400 x 40 centimetrov. Spôsobená škoda bola vyčíslená na 10 eur. Raslavičan sa obdobného skutku dopustil aj napriek tomu, že v predchádzajúcich 12 mesiacoch už bol za obdobný skutok riešený a aj postihnutý," uviedla Ligdayová.

Ako ďalej uviedla Ligdayová, obvinená žena v utorok (8.1.) podvečer vošla do jedného z vchodov na ulici Slovenskej v Bardejove, kde sa na šiestom poschodí vyzula a obula si dámske topánky, ktoré tam boli položené.

"Poškodená žena vyčíslila škodu na 30 eur, na jej náhrade však netrvá. Anna sa tohto skutku dopustila aj napriek tomu, že bola za obdobný čin v predchádzajúcich 12 mesiacoch postihnutá uložením blokovej pokuty," doplnila Ligdayová s tým, že obvinená žena bola umiestnená do cely policajného zaistenia.