D. Saková: Obce majú po mimoriadnej situácii nárok na preplatenie nákladov
11 | 01 | 2019 I

Bratislava 11. januára (TASR) - Obce, ktoré vyhlásili pre sneh mimoriadnu situáciu, majú nárok na preplatenie nákladov. Na sociálnej sieti o tom informovala ministerka vnútra SR Denisa Saková (Smer-SD).



"Mimoriadnu situáciu vyhlásilo do dnešného dňa 26 obcí v piatich okresoch na Slovensku. V okrese Námestovo to bolo 11 obcí, v okrese Čadca deväť, v Žiline štyri a v okresoch Bytča a Poprad po jednej obci. Ako prvá vyhlásila mimoriadnu situáciu obec Mútne 2. januára 2019 k 15. hodine a ako posledná zatiaľ obec Olešná 10. januára 2019 k 14. hodine," uviedla ministerka vnútra.

Doplnila, že väčšina obcí k dnešnému dňu mimoriadnu situáciu už odvolala. "Naďalej však zostáva vyhlásená v ôsmich obciach v okresoch Čadca a Žilina. V okrese Čadca sú to obce Klokočov a Olešná a mestá Čadca a Turzovka a v okrese Žilina sú to obce Lutiše, Terchová, Belá a Dolná Tižina," dodala Saková.

"Ďakujem hasičom, policajtom, zamestnancom odborov krízového riadenia, dobrovoľným hasičom a každému, kto pomáhal a stále pomáha pri odstraňovaní kalamitnej situácie," uzavrela ministerka vnútra.