Zľavomat má za sebou ďalší rekordný rok, najúspešnejší v histórii
10 | 01 | 2019 I TASR

Bratislava 10. januára (TASR-OTS) - Slováci si vlani dopriali – najobľúbenejšie bolo cestovanie, wellness a skrášľovacie procedúry.  Štvrť milióna ľudí si vlani doprialo pobyt, zážitok či darček zo zážitkovo-inšpiračného portálu Zľavomat. Obrat portálu tak medziročne vzrástol rekordne až o 20 % na takmer 30 miliónov eur. Ide zatiaľ o najúspešnejší rok v histórii Zľavomatu, čo sa týka celkového obratu aj medziročného tempa rastu. Najväčší záujem mali Slováci o cestovanie. 



„Sme veľmi radi, že aj vďaka Zľavomatu Slováci čoraz radšej cestujú nielen po Slovensku, ale aj do okolitých krajín. Práve cestovanie so Zľavomatom minulý rok narástlo až o 30 %. Zaujímavosťou je, že okrem Slovenska bolo veľmi obľúbenou destináciou Poľsko. A v tomto roku očakávame ešte vyšší záujem o cestovanie,“ hovorí Aleš Mlátilík, riaditeľ portálu.

Najúspešnejším mesiacom pre Zľavomat.sk bol december aj vďaka Vianociam. Ľudia si môžu vianočné darčeky nakúpiť online naozaj do poslednej chvíle – aj na Štedrý deň. Po celý mesiac tržby rástli medziročne o 30 %, v cestovaní dokonca o 44 %. Denná tržba v tomto období dosahovala až 400-tisíc eur.

„Vianoce roku 2018 boli celkovo rekordné, portál dosiahol nový rekord – 160-tisíc návštev počas jedného dňa. Absolútne najsilnejším dňom vianočných online nákupov bol pondelok 17. decembra 2018, keď bol denný obrat päťnásobne vyšší než počas bežných dní. A napríklad počas Štedrého dňa 24. decembra 2018 ľudia nakúpili darčeky za vyše 360-tisíc eur!“ prezrádza Aleš Mlátilík.

Skokani Vianoc 2018 na Zľavomate
(predaje rástli o vyše 150 % oproti predchádzajúcemu roku)
1. skipasy
2. vstupenky do divadla
3. večera s privátnym wellness
4. 5* hotely
5. robotický vysávač

Zľavomat spolu s českým Slevomatom a portálom Skrz v auguste 2017 kúpila britská skupina Secret Escapes. Predaj patril k historicky najväčším transakciám v online biznise v Česku a na Slovensku. Skupina Secret Escapes je jedným z predných svetových predajcov luxusných dovoleniek na internete.