Sneh komplikuje dopravu na cestách v južnej časti Nemecka
10 | 01 | 2019 I

Mníchov 10. januára (TASR) - Stovky vodičov museli stráviť noc na štvrtok na diaľnici na juhu Nemecka, kde so svojimi vozidlami uviazli v snehu.



Situáciu na diaľnici A8 podľa polície skomplikovali nákladné autá, ktoré zablokovali dopravu na úseku dlhom 35 kilometrov. Polícia, záchranári a dobrovoľníci rozdávali uviaznutým ľuďom prikrývky a jedlo. V jednom z vozidiel našli telo 54-ročnej ženy, ktorá nejavila známky života. Príčina jej smrti sa vyšetruje.

Podľa portálu denníka Die Welt problémy so snehom postihli spolkové krajiny Bavorsko, Sasko a aj susedné Rakúsko, kde lavína usmrtila v stredu 16-ročného chlapca.
Hovorca polície v meste Chemnitz v spolkovej krajine Sasko oznámil, že na ceste I. triedy medzi Chemnitzom a Marienbergom uviazlo najmenej 166 nákladných vozidiel.

Železničná doprava na juhu Nemecka bola narušená aj v dôsledku spadnutých stromov. Meteorológovia predpovedajú nepretržité sneženie až do polovice budúceho týždňa. Úrady varovali aj pred zvýšeným rizikom vzniku lavín a v oblasti uzavreli väčšinu škôl.