Kus ľadu z nákladného auta zranil vodiča protiidúceho vozidla
10 | 01 | 2019 I TASR

Bratislava 10. januára (TASR) – Kus ľadu, ktorý sa uvoľnil z nákladného auta, spôsobil vodičovi oprotiidúceho motorového vozidla zranenie, ktoré si vyžiadalo jeho hospitalizáciu. Informuje o tom Polícia SR na sociálnej sieti.



"Medzi Šamorínom a Dunajskou Lužnou doposiaľ neznámy vodič viedol nákladnú jazdnú súpravu, pričom si nesplnil svoju povinnosť vyplývajúcu zo zákona o cestnej premávke. Neodstránením ľadu a snehu sa z návesu jazdnej súpravy uvoľnil kus ľadu a dopadol na prednú časť oprotiidúceho motorového vozidla Škoda Octavia s bratislavským evidenčným číslom. Ľad rozbil čelné sklo a 54-ročnému vodičovi spôsobil zranenia, ktoré si vyžiadali jeho prevoz a hospitalizáciu v jednej z bratislavských nemocníc," uviedla polícia.

Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Senci v tejto súvislosti začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.
Vodič vozidla je pred jazdou povinný odstrániť z vozidla a z nákladu kusy ľadu a snehu, ktoré by sa mohli počas jazdy uvoľniť. "Nedodržanie ustanovení o osobitostiach premávky v zimnom období môže ohroziť život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky," pripomína polícia.