UNHCR odporučil Austrálii prijatie mladej ženy zo Saudskej Arábie
09 | 01 | 2019 I TASR

Sydney 9. januára (TASR) - Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR) odporučil v stredu Austrálii, aby uvažovala o prijatí saudskoarabskej občianky Rahaf Muhammad Mutlak al-Kunúnovej, ktorú pri úteku z vlasti zadržali na letisku v Thajsku. Informovala o tom agentúra AFP.


"UNHCR odporučil Austrálii, aby v prípade Rahaf Muhammad Mutlak al-Kunúnovej uvažovala o inštitúte presídlenia utečenca," uvádza sa vo vyhlásení austrálskeho ministerstva vnútra.

Austrália žiadosť o azyl od mladej ženy zo Saudskej Arábie starostlivo posúdi
Bangkok/Sydney 8. januára - Austrálska vláda v utorok potvrdila, že sa bude pozorne zaoberať žiadosťou o azyl, ktorú podala mladá žena zo Saudskej Arábie na úteku pred svojou rodinou. O ďalšom vývoji v prípade, ktorý vzbudil medzinárodnú pozornosť,... Čítať ďalej
08 | 01 | 2019 | TASR


Mladá 18-ročná žena zo Saudskej Arábie, ktorá podľa svojich slov uteká pred rodinou a chce požiadať o azyl v Austrálii, sa zabarikádovala vo svojej hotelovej izbe na medzinárodnom letisku v thajskej metropole Bangkok a odtiaľ začala posielať cez sociálne médiá zúfalé prosby o pomoc, informovala v pondelok agentúra AP. Žena odmieta vyjsť z izby.