Zosuv pôdy v Indonézii si vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch
01 | 01 | 2019 I TASR

Jakarta 1. januára (TASR) - Zosuv pôdy spôsobený dažďom si v pondelok v západnej časti Indonézie vyžiadal najmenej 15 obetí na životoch a záchranári stále pátrajú po desiatkach ľudí. Informáciu priniesla agentúra AFP.



K zosuvu došlo v pondelok v provincii Západná Jáva. Záchranári oznámili, že zatiaľ našli 15 mŕtvych tiel a stále pátrajú po najmenej 25 nezvestných. Štyria ľudia utrpeli zranenia a 60 osôb z oblasti evakuovali, povedal hovorca Národnej agentúry pre zmierňovanie následkov katastrof (BNPB) Sutopo Purwo Nugroho.

Prudký dážď, výpadky elektrickej energie a zlý stav ciest podľa jeho slov zabraňujú vstupu ťažkej techniky do oblasti. Úsilie záchranárov obmedzuje aj množstvo ľudí, ktorí sa chcú dostaťKQKTMCkNTBiLRNBiEUWJ4A.1280~Z-chran-ri-p-traj-po-obetiach-zr-ten-ho-domu-po-zosuve-p-dy-1-janu-ra-2019 na miesto nešťastia.

Pátranie po nezvestných v utorok prerušili, bude však pokračovať v stredu ráno.
Rozľahlé súostrovie Indonézia v juhovýchodnej Ázii a Oceánii je náchylné na prírodné katastrofy. Záplavy a zosuvy si v októbri minulého roka v niekoľkých provinciách ostrova Sumatra vyžiadali najmenej 20 obetí. Takmer 50 ľudí prišlo o život v júni 2016 pri rovnakej katastrofe v strednej časti ostrova Jáva.