Nemecké letisko v Hannoveri opäť otvorili, vodič auta bol pod vplyvom drog
29 | 12 | 2018 I TASR

Hannover 29. decembra (TASR) - Muž, ktorý svojím autom s poľským evidenčným číslom v sobotu okolo 15.30 h vošiel na plochu letiska v nemeckom meste Hannover, ktoré následne prerušilo prevádzku, bol pod vplyvom drog. Informovala o tom televízna stanica NDR s odvolaním sa na políciu.



Test na drogy ukázal prítomnosť kokaínu a amfetamínov v organizme muža, ktorého totožnosť zatiaľ nie je známa, keďže pri sebe nemal doklady. Má okolo 25 rokov a pochádza z Európy.

Polícia ešte nepozná motív jeho konania, terorizmus však vylúčila.
Podľa polície strieborné BMW prerazilo jednu z letiskových brán a podarilo sa mu dostať na odstavnú plochu, ktorá sa nachádza v bezpečnostnej zóne letiska, kam nemajú prístup nepovolané osoby. Vodič následne pokračoval v jazde niekoľko sto metrov za jedným lietadlom, kým sa vozidlo podarilo zastaviť a muža zadržať.

Prevádzka letiska bola po tomto incidente preventívne pozastavená, čo sa dotklo najmenej 13 odletov a 21 príletov. Krátko po 20.00 h ju však obnovili, uviedla agentúra DPA.
V čase incidentu na letisku podľa informácií NDR práve pristával stroj gréckej spoločnosti Aegean Airlines, ktorý mal zadržaný muž vozidlom sledovať.

Letisko Hannover-Langenhagen je najväčším letiskom v spolkovej krajine Dolné Sasko a dôležitým uzlom pre vnútroštátne i medzinárodné lety. Zároveň je domovským letiskom aerolínií TUIfly. Vlani vybavilo 5,87 milióna cestujúcich.