VIDEO: Petra Vlhová v Semmeringu porazila všetkých aj so Shiffrinovou
28 | 12 | 2018 I ŠPORT.SK
Petra Vlhová excelovala v piatkovom obrovskom slalome Svetového pohára a v rakúskom Semmeringu prvým víťazstvom vytvorila nové a rovno definitívne maximum slovenského lyžovania v technicky najnáročnejšej alpskej disciplíne. Informuje denník Šport.

Na pomery pretekov s výrazným náskokom 45 stotín zdolala nemeckú rutinérku a olympijskú šampiónku ešte z roku 2010 Viktoriu Rebensburgovú, tretia Francúzka Tessa Worleyová, úradujúca majsterka sveta, zaostala 6 desatín. Slovenská reprezentantka si upevnila druhú priečku v celkovom poradí SP za stále suverénnou Američankou Mikaelou Shiffrinovou, v hodnotení obráku sa posunula na siedmu pozíciu.



Vlhová slávila svoj piaty triumf kariéry a vyrovnala tak víťazné konto Veroniky Velez Zuzulovej, ktorá uspela v štyroch špeciálnych a jednom paralelslalome. Jej mladšia krajanka k štyrom slalomovým vavrínom pridala teraz mimoriadne cenný obrákový.

"Všetci v tíme sme šťastní, lebo veľa sme pracovali a vyšlo to. Zároveň ma prekvapilo, že to bolo rovno víťazstvo. Podarilo sa mi spraviť dve dobré kolá, v prvom síce boli nejaké chybičky, ale dalo sa a v tom druhom som išla na plný plyn a jazda mi fakt vyšla. Som šťastná, že sa to podarilo nie tak ďaleko od Bratislavy a pred mnohými fanúšikmi, ktorí ma prišli povzbudiť, za čo im ďakujem," vyznala sa Vlhová ešte zadýchaná v cieli do prenosových kamier.

Dosiahla síce v tejto sezóne prvý triumf, ale už piate pódiové umiestnenie. Celkovo sa na stupne víťaziek vo svojej kariére piatich plných ročníkov SP postavila po 17. raz.