Maroko zachránilo na mori vyše 300 migrantov smerujúcich do Španielska
28 | 12 | 2018 I TASR

 Rabat 27. decembra (TASR) - Príslušníci marockých námorných síl zachránili vo štvrtok v Stredozemnom mori z člnov 367 migrantov, ktorí sa pokúsili preplaviť do Španielska. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na armádny zdroj. 



Podľa tohto zdroja zachránení migranti vrátane žien a detí mali na "palube niekoľkých provizórnych plavidiel ťažkosti". Príslušníci námorných síl migrantov pochádzajúcich najmä z krajín subsaharskej Afriky previezli do najbližších prístavov.

Podľa nedávno zverejnených údajov Maroko v priebehu prvých deviatich mesiacov tohto roka zabránilo 68.000 pokusom o nelegálne prekročenie hraníc a rozložilo 122 "aktívnych zločineckých sietí".

Spolu s migrantmi prichádzajúcimi z krajín subsaharskej Afriky sa posledné mesiace pokúša na nafukovacích člnoch opustiť krajinu čoraz viac mladých Maročanov, dodáva AFP.
Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM) oznámila, že od začiatku roka pri pokuse dostať sa do Európy západnou stredomorskou trasou prišlo o život už najmenej 769 migrantov.