V Bratislave sa končí termín online registrácie na Silvestrovský beh cez mosty
27 | 12 | 2018 I TASR

Bratislava 27. decembra (TASR) – Bežci, ktorí sa chcú zúčastniť Silvestrovského behu cez bratislavské mosty, majú vo štvrtok poslednú možnosť registrovať sa cez internet. Prihlásiť sa však môžu aj osobne v samotný deň 30. ročníka bežeckého podujatia v pondelok 31. decembra od 8.30 do 9.30 h na štarte pretekov.



Trať tohtoročného približne 11,5 kilometra dlhého behu sa začína pri Ekonomickej univerzite v Petržalke. "Bežci postupne minú Prístavný most, Prístavnú ulicu, Most Apollo, nábrežie Dunaja, Starý most, opäť nábrežie Dunaja a Most Lafranconi. Cieľ je pod Mostom Lafranconi pri botanickej záhrade," informovala Zuzana Zúbeková zo Správy telovýchovných a rekreačných zariadení (STaRZ) hlavného mesta SR Bratislavy – organizátora pretekov. Z technických príčin je aj v tomto roku z trasy vyradený Most SNP.

V roku 2017 absolvovalo Silvestrovský beh cez mosty v chladnom počasí 804 bežcov, rekordnú účasť zaznamenalo podujatie pred dvomi rokmi, keď sa na ňom zúčastnilo 1057 bežcov vrátane zahraničných účastníkov z viacerých krajín, napríklad Ruska, Španielska, Švédska či Belgicka.