Nové Mesto vytvorí prvú wifi zónu v parku na Račianskom mýte v Bratislave
27 | 12 | 2018 I TASR

Bratislava 27. decembra (TASR) – Bratislavské Nové Mesto bude mať svoju prvú wifi zónu. Zóna s bezplatným pripojením na internet by mala vzniknúť v parku na Račianskom mýte. Mestská časť totiž v rámci projektu Európskej komisie WiFi4EU získala dotáciu 15.000 eur.



"Je to vyhľadávané miesto, ktoré mnoho ľudí využíva na oddych a relax, mladé rodiny s deťmi tu trávia čas na detskom ihrisku, preto voľba padla prirodzene práve na tento park," odôvodnil novomestský starosta Rudolf Kusý výber prvej lokality.

V súčasnosti sa pripravuje zmluva, po ktorej podpísaní bude mať mestská časť 18 mesiacov na to, aby projekt zrealizovala. Také sú podmienky Európskej komisie (EK). "Počas tejto doby novomestská samospráva na základe konzultácií s občanmi vyberie aj ďalšie miesta s bezplatnou wifi," doplnil hovorca Nového Mesta Marek Tettinger. Podotkol, že wifi majú aktuálne zadarmo len návštevníci novomestského miestneho úradu na Junáckej ulici.

Iniciatíva WiFi4EU podporuje voľný prístup k wifi pripojeniu pre občanov vo verejných priestoroch vrátane parkov, námestí, verejných budov, knižníc, zdravotníckych centier a múzeí v mestách a obciach v celej Európe. V rámci projektu bolo Nové Mesto jednou z troch úspešných bratislavských mestských častí.