VIDEO: Sýrska letecká obrana odrazila raketový útok na západ od Damašku
26 | 12 | 2018 I Peter Králik

Sýrske systémy protivzdušnej obrany zneškodnili niekoľko rakiet na západ od Damašku, informuje agentúra SANA . Podľa agentúry boli rakety vypálené z libanonského územia izraelskými leteckými silami.



Pol hodiny po prvých správach o útoku Izraelské obranné sily oznámili spustenie systémov protivzdušnej obrany. Na Twitteri armáda tvrdí, že letecká obrana reagovala na protiletecké rakety zo Sýrie. Správa uvádza, že nikto nebol zranený.


Neskôr vojenský zdroj agentúry SANA potvrdil , že rakety boli vypálené izraelskými bojovými lietadlami. Zdroj objasnil, že sily protivzdušnej obrany dokázali väčšinu z nich zničiť. Podľa neho v dôsledku útoku bol zničený jeden muničný sklad.

https://youtu.be/GTnvzGZW90k

Dňa 29. novembra oznámili médiá , že sýrske systémy protivzdušnej obrany zničili niekoľko "nepriateľských cieľov" v oblasti El Kiswa južne od Damašku. Ide o izraelské lietadlo a štyri rakety. Zástupca tlačovej služby izraelskej armády neskôr popreli informácie o zlikvidovanom lietadle. Toto bol prvý izraelský útok na Sýriu po páde ruského Il-20, ktorý bol 17. septembra zničený sýrskymi ozbrojenými silami v Stredozemí.