Glosa Petra SOKOLA: Keď západná propaganda nafukuje demonštrácie v Maďarsku
22 | 12 | 2018 I Peter Sokol

Protest proti novému zákonníku práce v Maďarsku nekončí: Niekoľko tisíc demonštrantov opäť prechádzalo v utorok večer v uliciach hlavného mesta Budapešť.


Politici opozície vyzvali demonštrantov, aby sa po prelome roka zišli a odborové organizácie hrozili generálnym štrajkom. Predseda vlády Viktor Orban hovoril o "hysterickom kričaní" a obvinil amerického miliardára Georgeho Sorosa z financovania kritických demonštrácií .

Výtlak týchto demonštrácii podľa západných médii bol  5 000 demonštrantov. Náhodne pripomínajú tie, ktoré sme zažili aj my na Slovensku v posledných rokoch. Učitelia spojení s opozíciou, angažovanie novej strany Momentum, čo je ekvivalent Progresívneho Slovenska. Samozrejme nechýba rozsiahla podpora zahraničných médií, ktoré nafukujú marginálnosť demonštrácií na ich veľkú dôležitosť.



Rovnaký manuál, niekoľkokrát použitý kopirák.

Podobných demonštrácií budeme svedkami do eurovolieb v stredeoeurópskom priestore ešte veľa krát. Stáva sa to štandardom.

Politické sily, ktoré nedokážu uspieť v parlamentných voľbách budú lámať ich výsledky na námestiach. No nefunguje to!

Nefunguje to preto, lebo verejnosť liberálnej kaviarni a jej médiám už dávno neverí a oni stratili mienkotvornú moc. A je jedno či je to aktuálne Maďarsko alebo Slovensko.

O to viac ich rev bude s každým ďalším týždňom agresívnejší.