SaS neprekvapuje, že Marian K. podniká všetky kroky, aby sa dostal na slobodu
19 | 12 | 2018 I TASR

Bratislava 19. decembra (TASR) - Liberálov neprekvapuje, že uväznený podnikateľ Marian K. podniká všetky kroky na to, aby sa dostal na slobodu. Opozičná strana SaS to uviedla v reakcii na informácie, že mal z väzby posielať lístočky.



„Dokonca by nás vôbec neprekvapovalo, keby tlačil na politikov Smeru-SD, aby ho z väzenia vysekali. Veď to boli oni, ľudia ako Robert Fico a Robert Kaliňák, vďaka ktorým mohol beztrestne, ale zato trestuhodne bohatnúť na úkor iných,“ uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR za SaS Jozef Rajtár. Strana zároveň vyjadrila podporu poctivým policajtom, prokurátorom a aj sudcom.

"Policajti NAKA zaistili 'motáky' - lístočky 26. novembra a overené fotokópie všetkých lístočkov odstúpili dozorovému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry do trestnej veci 'zmeniek'. Absolútne odmietame zatajenie dôkazov, lístočky (motáky) boli odovzdané v plnom rozsahu," uviedla policajná hovorkyňa Denisa Baloghová v reakcii na anonym, ktorý v stredu ráno dostali viaceré redakcie vrátane TASR.

Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici bude vo štvrtok (20. 12.) rozhodovať o návrhu na sprísnenie väzby pre obvineného Mariana K. Prokurátor doručil súdu 12. decembra návrh na rozhodnutie o zmene dôvodov väzby, ako aj návrh na predĺženie lehoty väzby u obvineného Mariana K.