O poškodení historických a kultúrnych pamiatok v Bratislave, informovali aj médiá v Maďarsku
05 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Poškodenie historických a kultúrnych pamiatok sa stali témou v maďarských médiách. Informovali o vandalizme, ktorého terčom sa stali kláštory a kostoly v Bratislave. Maďarské média si však dlhodobo všímajú aj postoje politikov a politických strán ku komunite LGBTQ na Slovensku. Vláda Viktora Orbána je dlhodobo konzervatívna a postoj nemení, ani po tlaku Európskej únie, ktorému čelí posledné dni.  


Aj Bratislavu dobehli kultúrne vojny a boje za identitu, píše Magyar Nemzet. V článku zverejnili informácie z konzervatívneho denníka Postoj. Informujú o tom, že vandali zanechali anglické nápisy ako „Boh je trans“, „Homosexuálna revolúcia prichádza“ či „Homosexuálna sila“. Priniesli aj postoj františkánov, že na kamerovom zázname nič neobjavili a vyjadrenie Brata Simeona, že zo skutkov sú pohoršení, ale ide nielen o materiálnu, ale predovšetkým o morálnu škodu.

Foto: Facebook/Povedzme nie


"Boh je trans," na bratislavských kostoloch sa objavili červené nápisy, píše Mandiner a tiež čerpá z konzervatívneho denníka Postoj.

Miliardári bohatnú, zato chudoby a hladu je čoraz viac (Vladimír Malyšev)
Komentár Vladimíra Malyševa (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
23 | 07 | 2021 | Zuzana Perželová

Denník Magyar Nemzet si všíma aj postoje slovenských politikov ku komunite LGBTQ

Po poškodení historických pamiatok si Magyar Nemzet vyžiadali názor Martina Macka, viceprezidenta organizácie Dúhový PRIDE Bratislava, ktorý organizuje pochod Pride v Bratislave. Pre Magyar Nemzet uviedol, že na Slovensku vládnu zvyčajne rôznorodé strany, čo bráni zavedeniu zákonov proti LGBTQ ľuďom v krajine, ale platí to aj naopak a neprijíma sa žiadna legislatíva, ktorá by im uľahčila život. 

Martin Macko tiež povedal, že komunita LGBTQ má na Slovensku množstvo problémov, ktoré pramenia z toho, že sú menej akceptovaní ako inde.Ako jeden z problémov uviedol zdravotnú starostlivosť trans ľudí. Dodal, že mnoho členov komunity LGBTQ migruje do susednej Českej republiky, píše Magyar Nemzet. 

Vedci varujú: Výber pohlavia pred pôrodom a uprednostňovanie chlapcov povedie k nedostatku žien na planéte
04 | 08 | 2021 | Diana Zaťková