Rozpadajúca sa strana Za ľudí opäť kopala do ľudí
30 | 07 | 2021 I Ondrej Stefik

Politický subjekt v rozklade a rozpade Za ľudí odsúdil včerajšie protesty. Do protestujúch ľudí sa navážala jeho predsedníčka Veronika Remišová vo svojom statuse na Facebooku. Za ľudí sa opäť zmenilo proti ľudom. Kontroval jej obdobne Jurko Šeliga.  



Keď dvaja robia o to isté, nie je to vždy to isté...

„...Zároveň v demokratickej a slušnej spoločnosti sa dá občiansky protest vyjadriť ohľaduplne a bez zbytočného obmedzovania spoluobčanov a narúšania verejného poriadku. Oprávnené masové protesty po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ukázali, že sa dá protestovať v rámci zákona, v rámci pravidiel a s ohľadom na ostatných," skonštatovala premúdrelo Remišová.

Rozdiel medzi protestami nebol v obmedzovaní dopravy žiaden. Navyše protestujúci dav Allforjan agendy likvidoval aj verejný majetok. Odniesla si to napríklad brána na prezidentskom paláci.  Diametrálne odlišný bol aj motív protestujúcich. V prvom prípade zabili dvoch dovtedy neznámych ľudí. Protestujúci vtedy protestovali proti vláde, pritom vláda s ich vraždou nemala nič spoločné. Druhom prípade zabila nepriamo vláda 14000 ľudí vďaka absurdným opatreniam, ktoré boli šikanózne a často aj alogické. Vláda pokračuje ďalej v týchto nezmyselných opatreniach, lebo šíriť nákazu môže aj očkovaný.

Vláda stavila na otvorenú aroganciu moci. Už jej vôbec nejde o zdravie ľudí, myslí si Peter Weiss
Vláda sa zabetónovala, radikalizuje sa a rezignovala na dialóg s ľuďmi. Nemá záujem s nimi diskutovať, ale rozhodla sa ich nálepkovať. Stavila na otvorenú aroganciu moci a médiá jej pomáhajú, myslí si Weiss. Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Remišová dala status a občania dostali bitku od policajtov

„...Toto je neakceptovateľné, pretože je úlohou štátu slušných občanov chrániť. Toto očakávam aj od polície a preto sa budem na situáciu pýtať aj kolegov z vládnej koalície. Bezpečnostné zložky majú povinnosť chrániť životy, zdravie a majetok, preto v prípade narušenia verejného poriadku majú plné právo zasiahnuť," mudruje opäť bývala stranícka kolegyňa Matoviča.

Ťažkoodenci, ktorí rozohnali dav protestujúcich, sa ani nebránili tomu aby niekoho zmlátili. Ako vidno na videách, ktoré kolujú po sociálnych sieťach ich päste a obušky lietali jedna radosť. Pristávali na bezradných ľuďoch, ktorí už nemali inú možnosť len vyjsť do ulíc a vyjadriť svoj nesúhlas. Však ako sa inak môže "pendlér" brániť, keď niekto šikanuje jeho aj jeho rodinu na hranici?
Šeliga kontruje svojej straníckej šéfke

Šeliga sa vo svojom statuse tiež obul do bezradných ľudí, ktorí nemali inú možnosť len protestom upozorniť spoločnosť na svoj nelichotivý stav. Šeliga sa nepriamo vyhrážal prezidentovi PZ, asi mu vadilo, že sa nepoužili vodné delá a gumové projektily.





Becík: Sme ľudské bytosti, nie len čísla v štatistikách! Protestujúci sa len dožadujú svojich práv a pravdy
V týchto dňoch prebiehajú protesty v hlavnom meste. Všetkých protestujúcich pritom mnohí označujú len za ľudí odmietajúcich vakcínu proti koronavírusu. Starosta a člen Hlasu Branislav Becík však toto tvrdenie na svojom facebookovom účte... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Tibor Sipos