Počet novo nakazených v Tokiu prvýkrát prekonal 3000 za deň. Premiér hovorí o novom lieku
30 | 07 | 2021 I Tibor Sipos

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom v japonskom Tokiu prvýkrát prekročil 3000 za deň. S odvolaním sa na vládne zdroje o tom dnes informovala agentúra Kjódó.


Ako píšu České noviny, Japonsko sa vyhlo zničujúcemu šíreniu nákazy, aké postihlo ďalšie krajiny vrátane Indie, Indonézie či Spojených štátov. Piata vlna poháňaná prevažne vysoko nákazlivým variantom delta však teraz zaťažuje nemocnice v Tokiu, ktoré hostia letné olympijské hry.

Nový liek

Japonský premiér Jošihide Suga v utorok na tlačovej vyhlásil, že krajina neplánuje zastaviť prebiehajúcu olympiádu napriek rekordnému nárastu počtu nakazených. Dodal, že sa "vláde podarilo zaistiť nový liek, ktorý znižuje riziko vážneho priebehu ochorenia o 70 percent, a ktorý sa bude odteraz používať". Nespresnil však, o aký liek sa jedná.

Famózna Rehák Štefečeková získala na OH v trape zlato
Strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala vo štvrtok zlatú olympijskú medailu v trape. Pre slovenskú výpravu vybojovala prvý cenný kov na hrách v Tokiu. Pre Rehák Štefečekovú je to najvýraznejší úspech v kariére a tretia medaila z OH. V rovnakej... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | TASR/ Ivan Mihale


OH iba z televíznych obrazoviek

"V každom prípade by som za terajších okolností chcel požiadať obyvateľov, aby sa vyhýbali cestám von, ktoré nie sú nevyhnutné a pozerali sa v televízii na olympijské a paraolympijské hry," uviedol premiér.

Guvernérka japonskej metropoly Jurík Koikeová uviedla, že stúpajúci počet "vážnych" prípadov ochorenia Covid-19 núti miestne nemocnice pridávať lôžka. "Usilujeme sa o zabezpečenie nemocničných lôžok," prezradila v utorok novinárom. "Znepokojuje ma postupné zvyšovanie počtu vážnych prípadov," uzavrela.

Už sa to začína?! Spoločnosť Google nariadila svojim zamestnancov povinné očkovanie
Technologický gigant Google vyhlásil, že všetci jeho zamestnanci vracajúci sa do práce budú musieť byť zaočkovaní. Rozhodnutie spoločnosti Google prichádza v čase, keď prezident Joe Biden zvažuje povinné očkovanie pre všetkých federálnych... Čítať ďalej
29 | 07 | 2021 | Lukáš Leca