Povstanie vo Westminsteri? Britský poslanci hlasujú proti povinnosti Covid pasov
22 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Britský premiér Boris Johnson nielen, že rozhneval veľkú časť britskej verejnosti svojimi navrhovanými očkovacími pasmi. Rozhneval aj svojich vlastných poslancov, z ktorých sa teraz mnohí zaviazali hlasovať proti takémuto opatreniu, informuje portál RT.




Iba niekoľko hodín po tom, čo sa v pondelok znovu otvorili britské nočné kluby, Johnson  prekvapil verejnosť oznámením, že na vstup do týchto zariadení bude čoskoro potrebný dôkaz o očkovaní a na vstup už nebude stačiť negatívny test.
Dosť bolo diskriminačnej politiky

Demonštranti už vyšli do ulíc Londýna a požadujú úplné ukončenie politiky súvisiacej s koronavírusmi. Do stredy popoludnia podpísalo petíciu viac ako 240 000 ľudí, ktorí požadujú, aby vláda „podnikla rázne kroky na zabránenie povinnosti očkovacích pasov a diskriminačnej politike".

Odpor proti takzvaným „očkovacím pasom“ sa neprejavuje iba v uliciach, ale už aj vo Westminsteri. Sedemdesiatdeväť liberálnych demokratov, konzervatívcov a zelených poslancov podpísalo vyhlásenie proti očkovacím certifikátom organizovaným organizáciou Big Brother Watch.

V Poľsku začne od nového školského roku "morálna výučba" dievčat. Poliaci protestujú
Od nového školského roka začnú v poľských školách povinne vychovávať dievčatá k morálnej čistote a cnosti. Kvôli bizarnému nariadeniu ministra školstva Przemyslawa Czarneka sa v pondelok konali protesty v rôznych poľských mestách, informujú... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Tibor Sipos


Deklaráciu tiež podpísalo 14 kolegov a deväť mimovládnych organizácií a bola vypracovaná ako súčasť širšej kampane proti očkovacím pasom podporovaných kresťanskými skupinami a pohostinským priemyslom.

Johnson odmietol vylúčiť rozšírenie požiadavky na možnosť vstupu do pohostinstiev iba zaočkovaným a takisto do verejnej dopravy, ako aj do nočných klubov. Hovorca Downing Street uviedol, že vláda „využije nasledujúce týždne na preskúmanie dôkazov, najmä vo Veľkej Británii a na celom svete pred konkrétnym rozhodnutím.“

Viktor Orbán: Nech rozhodnú ľudia v referende! Tlak na Maďarsko z Bruselu, ohľadom zákona na ochranu detí silnie
Premiér Maďarska Viktor Orbán zverejnil na sociálnej sieti video, v ktorom vyhlásil, že maďarská vláda bude iniciovať referendum. "Presne tak, ako to bolo pred piatimi rokmi, keď Brusel nútil imigrantov. Aj vtedy ich zastavila vôľa ľudu," povedal... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

Chce mladých prinútiť k očkovaniu

Niektorí poslanci sa však domnievajú, že Johnson využíva hrozbu očkovacích pasov na to, aby prinútil mladých ľudí k očkovaniu, a ak bude úspešný, od návrhu upustí do septembra.

Jeden z poslancov pre Financial Times uviedol, že Johnson modeluje svoj prístup podľa prístupu francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

Ten začiatkom tohto mesiaca vyvolal pobúrenie, keď oznámil, že na vstup do krčiem, reštaurácií, verejnej dopravy a ďalších vecí bude potrebný „zdravotný pas“ . Tento krok síce vyvolal protesty vo francúzskych mestách, ale tiež viedol k výraznému nárastu počtu očkovaných osôb.

Lukašenko: Európa podnecuje vznik tretej svetovej vojny
Bieloruský prezident Alexandr Lukašenko obvinil v stredu krajiny Európy z toho, že podnecujú vznik tretej svetovej vojny, informovala agentúra RIA Novosti. Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | tasr