Poriadna facka pre mladých aktivistov typu Greta Thunberg. TOTO si za uši nedajú
22 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Pred časom známa mladá švédska aktivistka Greta Thunbergová doslova pobláznila celý svet v boji za ekologickejší život na planéte. Pripájali sa k nej najmä mladí ľudia, ktorým vraj záleží na tom, aby žili v lepšom a zdravšom prostredí. Od austrálskej reportérky zo Sky news však dostali poriadnu facku.


Slová austrálskej reportérky, ktorými mladých ľudí bojujúcich za lepšiu klímu na zemi úplne odrovnala, opísal v statuse Jan Tomeš. Je treba povedať, že reportérka mala skutočne veľkú pravdu a mladí ľudia by sa mali vážne zamyslieť nad tým, čo vlastne chcú, a najmä ako vážne to s tým ich bojom za lepšiu klímu a záchranu planéty Zem vôbec myslia. Inak sú to totiž len prázdne slová.
Zatiaľ ste najväčším spotrebným tovarom v histórii ľudstva

Podľa Jana Tomeša boli slová austrálskej reportérky britského televízneho spravodajského kanálu Sky news pre mladých ľudí, ktorí nedávno demonštrovali za klímu, naozaj vynikajúce. „Ste prvá generácia, ktorá má klimatizáciu v každej triede, vaša výučba je založená na počítačoch, televízia je v každej miestnosti, môžete používať elektronické prostriedky celý deň,“ odkazuje v úvode reportérka a dodáva:

„Namiesto prechádzky do školy používate všetky typy spaľovacích motorov. Mnohí z vás dokonca denne berú rodičovský taxík do triedy. Zatiaľ ste najväčším spotrebným tovarom v histórii ľudstva. Všetci si kupujete nové šaty, aby ste boli „trendy“ aj keď minuloročné veci sú stále úplne super. Takmer nikto z vás si neopraví oblečenie, netušíte ako vymeniť pokazený zips, nieto ešte zvládnuť šijaciu ihlu,“ búši do mladých aktivistov reportérka, podľa ktorej ich protest bude oznámený digitálnym a elektronickým spôsobom, pričom telefón, tablet sú online na 24 h. „So všetkými elektronickými hračkami ste najväčší užívateľ energie,“ pripomína klimatickým demonštrantom.



„Ľudia, pred protestom vypnite klimatizáciu alebo kúrenie, choďte do školy, vypnite telefóny, počítače, Xboxy, Playstations a prečítajte si knihu, urobte si vlastný sendvič namiesto toho, aby ste ho kúpili pripravený v plastových obaloch. Nič z toho sa nestane, pretože ste sebeckí, slabo vycvičení, manipulovaní ľuďmi, ktorí vás využívajú a hovoria, že robíte ušľachtilú vec a zároveň si užívate najbláznivejší západný luxus,“ pokračuje v kritike reportérka a na záver mladých aktivistov doslova zostrelí: „Zobuď sa a drž svoje rozmaznané ústa. Nájdi fakty pred protestom a začni zlepšovať svet sám so sebou a nevyhlasuj ľudí, ktorí celý život žili udržateľne.“

Covid „katastrofou“ to nekončí, v zákulisí opäť čaká Greta a jej „smrtiace otepľovanie“
Jar tohto roku akosi „mešká“. To ale aj tak nebráni „veriacim“ náboženstva zvaného „globálne otepľovanie spôsobené ľudskou civilizáciou“, aby i naďalej verili svojej prorokyni. Uviedol Tsargrad.tv. Čítať ďalej
10 | 04 | 2021 | Imrich Kovačič