Laššáková: Varovala som! Ak bude pokračovať rozkladanie spoločnosti, nemusí to dopadnúť dobre
22 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Ak sa tá masa ľudí, od ktorej závisí budúcnosť ľudstva, prikloní na jednu zo strán, svet sa vychýli z momentálne nastavených koľají. Na akú stranu sa rozhodnú postaviť doslova znásilnení ľudia, je otázka tohto roka! Varujem, ako som varovala už niekoľkokrát! Ľudská povaha je nevyspytateľná. Rozhodnutie urobené v hneve, nemusí byť ani správne, ani nesprávne." Judita Laššáková


"Nejde o to, že vlády „nútia“ očkovať sa pod hrozbou straty zamestnania," píše právnička Judita Laššáková v príspevku na sociálnej sieti. Ako príklad uvádza Taliansko, kde podľa nej zdravotníci stoja doslova pred hamletovským "byť či nebyť“. Zamýšľa sa nad tým, koľko z nich dá radšej výpoveď a ak áno, či to bude strata pre nich, alebo pre štát. A teda aj pre pacienta. Ľudia podľa nej často volia jednoduchšiu cestu. Je totiž prirodzené podľahnúť tlaku.
Národy mali šancu sa stmeliť

Covid podľa Laššákovej mohol byť príležitosťou stmeliť národy a ľudí. "Aby si pomáhali, aby sme sa pozastavili, prehodnotili priority a po uváženom dialógu vykročili tým správnym smerom. Toto sa na začiatku darilo." Vysvetľuje Laššáková. Medzi jasnovidcov sa nezaraďuje. Myslí si, že pomocou technológií a nahromadených vedomostí 21. storočia sme mali a mohli prehodnotiť niektoré veci, hoci aj za pochodu. Cyklicky opakujúcim sa fenoménom však podľa nej je pridŕžanie sa pôvodného plánu, aj keď je zlý.

Tabák sa chválila kúpaním v chránenom potoku: Ako sa postaví k svojej poslankyni z OĽaNO Budaj?
Poslankyňa Národnej rady SR Romana Tabák sa na sociálnych sieťach pochválila tým, že sa okúpala v chránenom tatranskom potoku. Správa Tatranského národného parku (TANAP) podá podnet na Slovenskú inšpekciu životného prostredia. Minister životného... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Ak bude pokračovať rozkladanie spoločnosti, nemusí to dopadnúť dobre

"Toto celé šialenstvo bude ešte dlho trvať," tvrdí Laššáková. Jedna skupina ľudí bude podľa nej tlieskať, veľká časť sa bude proti tomu búriť a niektorí iba vnútorne. A práve tí môžu podľa nej ovplyvniť dianie.  "Buď sa pomstychtivo a so závisťou priklonia k tlieskajúcej časti, alebo sa pridajú na stranu búriacich sa. Ak bude pokračovať rozkladanie spoločnosti nemusí to dopadnúť dobre," zdôrazňuje.
Varovala som pred rokom, varujem aj teraz!

Dnes je podľa Laššákovej iná doba a dôvodom sú elektronické sociálne siete. "Dnes sa vďaka internetu ľudia môžu dozvedieť, že aj niekto iný, vzdialený desiatky či stovky kilometrov rozmýšľa rovnako ako on. Preto, ak sa tá masa ľudí, od ktorej závisí budúcnosť ľudstva, prikloní na jednu zo strán, svet sa vychýli z momentálne nastavených koľají," píše Laššáková.

Otázkou roka podľa nej je, na akú stranu sa rozhodnú postaviť doslova znásilnení ľudia. "Varujem, ako som varovala už niekoľkokrát! Ľudská povaha je nevyspytateľná. Rozhodnutie urobené v hneve, nemusí byť ani správne, ani nesprávne. Bude rozhodnutím jednotlivca, ktorý bude chcieť dosiahnuť spravodlivosť a rovnováhu. Otázka bude potom už iba forma, akou toto rozhodnutie uskutoční," vysvetľuje právnička.

Baránek vyzýva ľud k protestom: Ide o arogantné podkopávanie samotných základov demokracie
Vládou uzavreté hranice vyvolávajú protesty priamo na prechodoch už niekoľko dní. Pokiaľ je to možné, by sa podľa politického analytika Jána Baránka malo k protestujúcim pridať čo najväčšie množstvo občanov, aby si obhájili základy demokracie.... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Kto bude niesť zodpovednosť za to, ak niekomu doslova a do písmená rupnú nervy?

"Kto bude niesť zodpovednosť za to, ak niekomu z nich doslova a do písmená rupnú nervy? Pretože nikto, naozaj nikto nemôže dať ruku do ohňa pomaly ani sám za seba. Nie ešte za iného.
Lenže predchádzanie tomuto scenára by si vyžadovalo hlboké zamyslenie sa tých, ktorí štáty riadia. A ako vidíme slovenský príklad, prevažná väčšina ľudí na vysokých postoch neuvažuje. Mnohí z nich preto, lebo nemajú čím!" Dodáva Laššáková v závere. (Text redakčne krátený, originál verzia tu)

Fascinujúci minister financií Igor Matovič, našiel vinníka! Za odškodnenie podnikateľov vraj môže SaS
Schyľuje sa k ďalšej vojne, alebo ide iba o pozornosť počas dovolenkového obdobia? Igor Matovič a SaS si opäť posielali odkazy cez médiá. A podnikatelia, ktorí nedostali peniaze na odškodnenie môžu iba sledovať a čakať, ako to dopadne. Zbraň... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová