Grécka polícia použila na demonštrantov proti povinnému očkovaniu vodné delo a slzný plyn
22 | 07 | 2021 I Diana Zaťková
Polícia v Aténach zasiahla na proteste pred gréckym parlamentom. Na rozohnanie demonštrantov použili slzný plyn a vodné delo. Protest bol reakciou na vyhlásenie vlády o povinnom očkovaní pre určité skupiny obyvateľov, informuje portál RT.


Nespokojní Gréci



Dav viac ako 3 500 demonštrantov sa v stredu zhromaždil na námestí Syntagma pred gréckym parlamentom v Aténach. Potom, čo boli ľudia požiadaní, aby sa rozišli, niektorí z protestujúcich začali hádzať fľaše a iné predmety na policajtov.

Polícia reagovala slzotvorným plynom, bleskovými granátmi a vodným delom namontovaným na nákladnom automobile. Zákroky zachytili videá zdieľané na sociálnych sieťach.

Nasrdený Blaha: Monštrá ako Matovič a Mikulec musia ucítiť hnev ľudu!
Vypočúvanie niektorých vyšetrovateľov v ostro sledovaných policajných kauzách Očistec, Judáš a Mýtnik opäť rozhýbala už pomaly „stojaté“ vody na Slovensku. Prirodzene, minister vnútra Roman Mikulac aj policajný prezident Peter Kovařík odmietajú, že... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


Podľa správy gréckych internetových novín Kathimeriniho mali niektorí z demonštrantov oblečené náboženské oblečenie a zvierali ikony, iní mávali vlajkami a rozdávali letáky pravicových politických hnutí. Zrážky boli hlásené aj pred aténskou univerzitou a v meste Solún na severe krajiny.
Nesúhlas s povinným očkovaním

Podobné protesty vypukli aj minulý týždeň po tom, čo grécka vláda nariadila povinné očkovanie proti Covidu zdravotníckym pracovníkom a zamestnancom ošetrovateľských domov. Tí, ktorí odmietnu vakcínu, môžu mať zrazený plat a vláda nevylúčila, že sa požiadavka na jeseň rozšíri aj na ďalších pracovníkov.

Vláda nemôže ľudí nútiť do očkovania tak, že ak nebudú zaočkovaní, finančne ich zruinuje, hnevá sa Saková
Slovensko sa včera podvečer opäť stalo miestom protestov, ktoré sa rozhoreli na viacerých hraničných prechodoch. Dôvod je jasný, doslova teror ľudí, ktorí prichádzajú na naše územie. A najviac si to odnášajú tí, ktorí tadiaľ chodia so železnou... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Aj Francúzsko a Taliansko

Grécko nie je jedinou krajinou, ktorá nariadila očkovať časť svojej populácie proti koronavírusu. Francúzsko aj Taliansko zaviedli povinné očkovanie pre zdravotníckych pracovníkov, zatiaľ čo Spojené kráľovstvo bude čoskoro vyžadovať od občanov, aby preukázali očkovanie pri vstupe do nočných klubov a iných preplnených sociálnych priestorov.

Keď policajti rozptýlili dav na námestí Syntagma, grécka Národná organizácia verejného zdravotníctva oznámila, že za posledných 24 hodín bolo zaznamenaných 2 972 nových prípadov Covid-19 spolu s tromi úmrtiami. Denné prípady v Grécku podstatne vzrástli od začiatku júna. Počet úmrtí v tomto mesiaci je zatiaľ na najnižšej úrovni od minulého roku.

Muž z Liptovskej Lužnej sa zasekol o výťah: Telo bez známok života našli vo výške 250 metrov
Vysokohorskí záchranári sa pokúšali zachrániť život 56-ročnému mužovi, ktorému sa pri práci na vysielači Suchá hora pri Kremnici na strednom Slovensku zasekol postroj o výťah. Napriek veľkému úsiliu mu už však nedokázali pomôcť, informuje portál... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Tibor Sipos