Fascinujúci minister financií Igor Matovič, našiel vinníka! Za odškodnenie podnikateľov vraj môže SaS
22 | 07 | 2021 I Gabriela Fedičová

Schyľuje sa k ďalšej vojne, alebo ide iba o pozornosť počas dovolenkového obdobia? Igor Matovič a SaS si opäť posielali odkazy cez médiá. A podnikatelia, ktorí nedostali peniaze na odškodnenie môžu iba sledovať a čakať, ako to dopadne. Zbraň vytasil ako prvý Matovič, SaS sa bráni!


Odškodňovací zákon, ktorý mal pomôcť prežiť podnikateľom druhú vlnu a hlavne, peniaze, ktoré mali byť už dávno na účtoch opäť vyvolal mediálnu hádku medzi ministrom financií Igorom Matovičom a stranou Sloboda a Solidarita.
Peniaze na odškodnenie podnikateľov podľa Matoviča nie sú

Minister financií Igor Matovič v stredu po rokovaní vlády uviedol, že financie na odškodňovanie podnikateľov v štátnom rozpočte nie sú. Za vinníka označil stranu SaS, ktorá nesúhlasila so zvyšovaním deficitu štátneho rozpočtu. Matovič si tento ich postoj vysvetlil tak, že nesúhlasili ani s financiami na odškodňovanie podnikateľov a cez médiá to tlmočil verejnosti.

Matovič má 22 dní na zaočkovanie, inak sa s pápežom nemusí stretnúť, odkazuje Ivan Bošňák
Dátový expert Ivan Bošňák zanechal na sociálnej sieti pre Igora Matoviča odkaz, pretože mu chce uľahčiť stretnutie s pápežom. Jednou z podmienok je totiž očkovanie a túto podmienku Igor Matovič zatiaľ splnenú nemá. Už len 22 dní ostáva Matovičovi... Čítať ďalej
21 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová

SAS sa voči údajným klamstvám Igora Matoviča ohradila

Reakciu na tvrdenie ministra financií zverejnila strana SaS na sociálnej sieti. "Igor Matovič dnes na tlačovej besede bezdôvodne zaútočil na SaS. Preto si zopakujme základné fakty," píšu. Tvrdia, že Richard Sulík návrh odškodňovacieho zákona predkladal trikrát, bez ohlasu I. Matoviča. Realizáciu údajne prevzal Igor Matovič. SaS proti navýšeniu deficitu nebola. Nesúhlasili s niektorými položkami. Kompromis uzatvoriť nedokázali a tak bolo zvýšenie deficitu bez ohľadu na hlasovanie SaS schválené. Tak, ako ho Igor Matovič predložil.

Či publikum, ktorému v niektorých prípadoch ide doslova o strechu nad hlavou ešte zaujímajú takéto vojny, je ťažko odhadnúť. Isté je, že pred dverami stojí tretia vlna a štát nemá splnené sľuby a záväzky voči občanom ešte ani z tej druhej vlny.