Exriaditeľ SIS Vladimír Pčolinský zostáva vo väzbe
22 | 07 | 2021 I tasr

Exriaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Vladimír P. zostáva naďalej vo väzbe. Rozhodol o tom vo štvrtok Najvyšší súd (NS) SR na svojom neverejnom zasadnutí.


TASR o tom informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Senát 5 T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí rozhodol tak, že sťažnosť obvineného Vladimíra P. proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z 1. júla 2021, ktorým bola zamietnutá žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu, ako nedôvodnú zamietol," objasnila Važanová.

Vladimír P. je právoplatne väzobne stíhaný od 29. marca. Exriaditeľa tajnej služby zadržali príslušníci NAKA 11. marca a obvinili ho z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa mali prijať úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava K. vo výške 40.000 eur.

Vladimír P. v polovici júna požiadal, aby dozor nad jeho trestnou vecou prevzala Generálna prokuratúra (GP) SR. Bývalý šéf SIS taktiež chce, aby GP SR preskúmala zákonnosť konania dozorového prokurátora. Poukazuje pritom na uznesenie Najvyššieho súdu SR, podľa ktorého mal prokurátor porušiť v jeho veci trestný poriadok. Predtým Vladimír P. podal viacero trestných oznámení na svedkov v jeho prípade.

Na ŠTS v Pezinku by mal byť predvolaný na hlavné pojednávanie ako svedok v prípade obžalovaného bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K.

Mega škandál: Slovenskí policajti obmedzovali Harabina a Slovákov na území Maďarska! (VIDEO)
Včerajšieho protestu nespokojných ľudí na hraničných prechodoch sa zúčastnil aj exminister spravodlivosti a vnútra a expredseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin. A ako ináč, opäť vzbudil pozornosť. Pustil sa totiž do policajtov, ktorí stáli na... Čítať ďalej
22 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik