Neuveriteľný príbeh „pendlerky“ Zuzany a jej zrovnania, ktoré stoja za zamyslenie
21 | 07 | 2021 I Jozef Uhlarik

Protesty na hraniciach sú najmä pre prísne opatrenia, ktoré na nich platia pre všetkých, ktorí prichádzajú na Slovensko. V zlepšenie stavu síce verí len málokto, protestujúci však chcú, aby „vrchnosť“ vedela, ako veľmi im znepríjemňuje život. Tak, ako Zuzane, ktorá napísala svoj príbeh na profil Slováci v Rajke a okolí.


Hraničný „teror“ pre nezaočkovaných prekáža nielen zahraničným turistom, ktorí prichádzajú na Slovensko, ale aj naším ľuďom, ktorí žijú v blízkosti hraníc. Problémy, ktoré má Zuzana z Rajky rozhodne nie sú banálne, lenže, ako napísala v statuse, náš štát ju núti zaočkovať sa napriek tomu, že má vážne zdravotné problémy, na ktoré ešte neprebehla štúdia o vhodnosti, a najmä bezpečnosti, zaočkovania.
Toto opatrenie na našich hraniciach postráda akúkoľvek logiku

„Prečo sa mi nepáčia takto nastavené pravidlá a prečo pôjdem blokovať hranicu?“ píše hneď v úvode Zuzana a vzápätí vysvetľuje svoj dôvod. „Prekonala som závažné onkologické ochorenie. Každý pol rok chodím na kontrolu k svojej onkologičke a z očkovania proti ochoreniu Covid-19 mám strach,“ priznáva Zuzana, ktorej jej lekárka povedala, že žiadna štúdia sa u ľudí s jej diagnózou na možné vedľajšie účinky vakcinácie ešte nerobila. „Očkovanie zvažujem, radím sa s lekármi a postupne naberám odvahu. Nie je to ľahké. Mám strach. Mám malého syna a chcem tu ešte ostať. Možno som pre niekoho dezolát, blázon, či kaskadér. Ja však nechcem nič iné, len aby rozhodnutie o vakcinácií bolo mojim slobodným rozhodnutím, a aby som mala naozaj čas sa poradiť, prebrať to, zvážiť situáciu,“ konštatuje nenormálnou situáciu evidentne rozladená Zuzana, ktorá si, podľa vlastných slov od začiatku pandémie dáva na seba veľký pozor a dodržiava všetky nariadenia.

Protestujúci v Štúrove odkazujú Mikasovi: Nie si sudca, nie si prokurátor, nás do basy nezavrieš! (VIDEÁ)
Slovensko je opäť na nohách. Také mohutné protestné akcie, aké boli v piatok na viacerých hraničných prechodoch, tu už dávno neboli. Slovač sa jednoducho opäť zomkla a bojuje proti vláde. Proti bezpráviu, proti núteniu do vakcinácie. Aj proti... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


„V interiéri naďalej nosím FFP2 masku, kávu či obed som si vo vnútri reštaurácie od začiatku pandémie ešte nedala. Dodržiavala som všetky opatrenia, ktoré vyžadovalo Slovensko, či Maďarsko. Ale toto sa mi nepáči. Toto opatrenie postráda logiku,“ krúti hlavou Zuzana, ktorá má v Rajke, ležiacej v maďarskej Győr-Moson-Sopron župe malý domček a pracuje v Bratislavskom kraji. „Len pre porovnanie, včera v našej župe pribudli 3 pozitívne testované osoby a v Bratislave ich bolo 19.



V našej župe máme viac zaočkovaných, ako je celoslovenský priemer. Napriek tomu som vraj ja riziko, a preto sa musím testovať každý týždeň drahými PCR testami. Vysvetlí mi niekto, prečo som ja väčšie riziko, ako kolegyňa, ktorá do práce chodí z Malaciek a je, rovnako ako ja, neočkovaná? Prečo nezaočkovaní poslanci Európskeho parlamentu prichádzajúci na Slovensko aj z Bruselu do karantény nemusia a ja áno?“ pýta sa Zuzana. „Rovnako ďalší politici a zástupcovia ambasád? Prečo oni majú v novej vyhláške výnimku a ja nie?“ nechápe Zuzana, ktorá je za opatrenia, ale musí vidieť, že sú spravodlivé, premyslené a odôvodnené.

Slováci povstali! Blokácia hraničných prechodov je ukážkou ich nesúhlasu s opatreniami vlády (VIDEÁ)
A je to tu! Slováci sa opäť búria! Tentokrát síce nie v uliciach, ale na hraničných prechodoch, ktoré sa rozhodli blokovať. Vláda svojimi protipandemickými opatreniami dosiahla presný opak toho, čo možno v dobrom úmysle chcela. A ľudia jej svoju... Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik