Miliónový škandál: Pokutu za klientelizmus dvorného advokáta OĽaNO zaplatíme všetci, varuje Šutaj Eštok
20 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Pochybné "transparentné" súťaže OĽaNO, ktoré dvorný advokát hnutia vyhráva jednu za druhou, už preverujú úrady. O špinavých praktikách vládnucej strany na čele s ministrom financií Igorom Matovičom píše poslanec Hlasu Matúš Šutaj Eštok.

"Pokutu za pochybné praktiky štátnych úradov, ktoré si jeho (Miškoviče, pozn. red.) služby objednávali, zaplatíme my všetci," zdôrazňuje opozičný poslanec. Podľa Eštoka pokračuje škandál advokáta hnutia absolútne neprijateľným smerom. "Advokát Miškovič sa po voľbách stal poradcom vtedajšieho ministra financií Eduarda Hegera. Zároveň však začala jeho právnická kancelária vyhrávať jednu ‘transparentnú súťaž’ za druhou, a to, čuduj sa svet, práve v rezortoch OĽaNO," poukazuje na sociálnej sieti.


Pravá tvár OĽaNO

"Dnes tieto akože súťaže preverujú Úrad pre verejné obstarávanie a Najvyšší kontrolný úrad. Jedným z preverovaných inštitúcií je aj Slovenský pozemkový fond, kde bol takisto Miškovič úspešný. Niet sa čo čudovať - fond patrí pod ministerstvo pôdohospodárstva, riadeného OĽaNO. Navyše, jeho šéfka skončila nedávno za mrežami pre podozrenia z korupcie a kvôli tejto kauze musel odstúpiť aj vtedajší minister Mičovský," uviedol Šutaj Ešto. Dodal, že Miškovičova aféra stála štát už približne milión eur.

"Presne toto je pravá tvár OĽaNO. Žiadne protikorupčné hnutie, ale obyčajná klientelistická schránková firma, ktorá je pripravená všetkými spôsobmi kryť svoje prešľapy a nechať za ne platiť všetkých slovenských občanov," uzatvára Šutaj Eštok.