Konkurencia americkej F-35: Snímka novej ruskej stíhačky unikla na sociálnej sieti ešte pred premiérou (FOTO)
20 | 07 | 2021 I Tibor Sipos
Štátna korporácia Rostec zverejnila na sociálnej sieti Twitter fotografiu prednej časti novej ruskej stíhačky, ktorá bude predstavená na leteckej show MAKS-2021. Chystá sa tam aj ruský prezident Vladimir Putin. informuje portál AC24.

"Naozaj si myslíte, že vás ešte stále nemáme čím prekvapiť?" Pýtajú sa v popise k snímke.



Zdá sa, že perspektívna ruská stíhačka bude konkurovať americkej stíhačke F-35 Lightning II, ktorá vstúpila do služby v roku 2015. Rusko dúfa, že nové lietadlo nakoniec ponúkne zahraničným zákazníkom, informuje Bloomberg. Ľudia sa domnievajú, že ide o model SU-75 - ďalšiu generáciu SU-57, avšak oficiálne zdroje túto informáciu zatiaľ nepotvrdili.



Rostec, štátna spoločnosť združujúca ruských výrobcov lietadiel, uviedol, že „zásadné nové vojenské lietadlo“ bude predstavené v utorok na moskovskom leteckom dni. „Rusko je jednou z mála krajín na svete s úplnými kapacitami na výrobu pokročilých leteckých systémov a so známym trendom vo vytváraní bojových lietadiel,“ uvádza sa v oznámení.

Sýrska protivzdušná obrana odrazila izraelský útok v Aleppe (VIDEO)
Sýrska protivzdušná obrana odrazila ​​podľa domácich štátnych médií izraelský útok na predmestiach mesta Aleppo. Výbuchy boli nahlásené aj v blízkosti letiska al-Nayrab, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 07 | 2021 | Lukáš Leca