Izrael sprístupnil náhradné materstvo mužom - gayom, teší sa progresívny teológ Prostredník
20 | 07 | 2021 I Petra Demková

Izrael sprístupnil náhradné materstvo nielen mužom – gayom, ale aj slobodným mužom. Takéto skvelé správy prináša teológ Prostredník. Pri náhradnom materstve cudzia žena vynosí niekomu dieťa a odovzdá ako tovar.


„Najvyšší súd v Izraeli rozhodol, že právo na prístup k inštitútu náhradného materstva musia mať všetci. Vrátane gejských párov a slobodných mužov. Doterajšie obmedzenia musia byť podľa rozhodnutia súdu zrušené do šiestich mesiacov od právoplatnosti rozhodnutia,“ informuje na Facebooku teológ.

MUDr. Jozef Marec: "Už žiadna tretia vlna! Medvede, k**vy, spoluobčania - všetci mali viac práv ako deti!"
"Nesmieme, nemali by sme dopustiť nejakú takzvanú tretiu vlnu. Nikto sa nestará, nikto sa nezaujíma, ako zasiahla pandémia a jej riešenia zo strany vlády deti. Lebo deti sú outsiderom tejto spoločnosti. A vždy to tak bolo, odkedy sa im... Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová


Prostredník oceňuje, že sa konečne skoncuje s diskrimináciou. „Inštitút náhradného materstva je v Izraeli legálny už od roku 1996. Izraelský súd už v roku 2020 rozhodol, že zákon, ktorý umožňuje prístup k náhradnému materstvu aj slobodným ženám, ale nie slobodným mužom či párom rovnakého pohlavia, je diskriminačný a určil izraelskému zákonodarcovi ročnú lehotu na prijatie novej právnej úpravy. To sa však nestalo a tak v aktuálnom rozhodnutí definitívne rozhodol, že obmedzenia stratia účinnosť aj bez prijatia novej legislatívy,“ teší sa člen Progresívneho Slovenska.

„Súdny zápas o odstránenie tejto diskriminácie trval vyše 10 rokov a bol iniciovaný gejským párom, ktorý má spolu tri deti vďaka náhradnej matke z Indie a Thajska,“ doplnil Ondrej Prostredník na záver.

Progresívny teológ Prostredník: Byť svetlom sveta znamená aj podporovať očkovanie
Ondrej Prostredník, teológ známy podporovaním LGBTI agendy, si našiel ďalšiu tému na svoju propagáciu. Je ňou očkovanie. Verejne vyzýva cirkvi, aby ich čelní predstavitelia vysielali verejnosti jasné signály. Čítať ďalej
27 | 06 | 2021 | Petra Demková