Biden pozmenil svoje stanovisko k technologickému gigantovi. Facebook už dorazu nezabíja ľudí
20 | 07 | 2021 I Lukáš Leca

Po tom, čo Facebook protestoval proti tvrdeniu amerického prezidenta Joe Bidena, že „zabíja ľudí“ povolením „dezinformácií“ o vakcínach Covid-19, novinárom prezident povedal, že to nie je to, čo skutočne myslel. Trval však na tom, že musia viac obsahu cenzurovať, informuje portál RT.


„Myslel som presne to, čo som povedal,“ povedal Biden v pondelok novinárom. Vysvetlil, že to, čo skutočne myslel, bolo to, že tucet ľudí je zodpovedných za 65 percent „dezinformácií“ na platforme.

"Facebook nezabíja ľudí. Týchto 12 ľudí je tam vonku a podáva dezinformácie, každý, kto ich počúva, sa tým zraní. Toto zabíja ľudí. Sú to dezinformácie,“ uviedol americký prezident.

"Dúfam, že Facebook namiesto toho, aby to zobral osobne, urobí niečo s nehoráznymi dezinformáciami o vakcíne. Toto mám na mysli," dodal.

Američania odmietajú očkovanie, pretože „neveria“ Bidenovi a médiám, tvrdí Trump
Bývalý prezident USA Donald Trump tvrdí, že Američania odmietajú očkovanie proti Covid-19, pretože majú nedostatok dôvery v Biely dom, informuje portál RT. Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Lukáš Leca


Spoločnosť Facebook trvala na tom, že to nie je ich chyba, že Biden nesplnil ambiciózne ciele svojej očkovacej kampane. S odvolaním sa na fakty a čísla ukazuje, že 85 percent ich používateľov bolo očkovaných.

Facebook tiež nasadil „bezprecedentné zdroje“ na potlačenie informácií neschválených Svetovou zdravotníckou organizáciou (WHO) alebo miestnymi vládami. Skryl 167 miliónov častí obsahu, ktoré overovatelia považujú za nepravdivé. Vymazal tiež 18 miliónov prípadov „dezinformácií o Covid-19“.

Erdoganov hovorca skritizoval EÚ za to, že umožňuje zakázať náboženské symboly a šatky na pracovisku
Hovorca tureckého prezidenta Recep Tayyip Erdogan obvinil EÚ, že je „ovplyvnená“ fašistickou minulosťou európskeho kontinentu. Uviedol to po tom, čo súdny dvor rozhodol, že zamestnávatelia môžu zakázať náboženské symboly vrátane šatiek na hlave,... Čítať ďalej
19 | 07 | 2021 | Lukáš Leca