Lipšic: Fico krivo obvinil prokurátorov ÚŠP z nezákonného nátlaku
18 | 07 | 2021 I tasr

Šéf Smeru-SD Robert Fico zorganizoval koncom minulého roka tlačovú konferenciu, kde krivo obvinil prokurátorov Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Ondreja Repu a Michala Šúreka z nezákonného nátlaku na v tom čase podozrivého Mariána K.


Pre TASR to uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic s tým, že trestné oznámenie, ktoré na nich Fico podal, bolo príslušnými orgánmi činnými v trestnom konaní odmietnuté.

"Je preto ťažko pochopiteľné, ak sa dnes poslanec Fico verejne pýta, čo má on spoločné s krivým obvinením dvoch elitných prokurátorov," spresnil Lipšic. Ďalej uviedol, že od zadržania bývalého príslušníka Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Mariána K. sa Repa a ani Šúrek s obvineným nestretli, "a to aj napriek tomu, že o stretnutie s nimi na účel osobného ospravedlnenia obvinený Marián K. žiadal".

Špeciálny prokurátor podotkol, že sa v súčasnosti zíntenzívňujú útoky na vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ktorí vyšetrujú podozrenia z korupcie na najvyšších miestach verejného života. "Týmito útokmi sa však prokurátori ÚŠP nenechajú - ani v týchto vypätých dňoch a hodinách - ani ovplyvniť, ani zastrašiť," zdôraznil.

Obvinený Marián K. poprel, že by bol na neho vyvíjaný zo strany prokurátorov ÚŠP nátlak. Zároveň sa v marci 2021 ospravedlnil za to, že vlani u notára spísal vyjadrenie o vyvíjanom nátlaku zo strany Šúreka a Repu.

Opozičná strana Smer-SD toto ospravedlnenie považuje za nedôveryhodné. "Najskôr, keď je ešte na slobode, cez manželku prokurátorku podá (v novembri 2020) oficiálne trestné oznámenie za hrubý nátlak od Šureka a Repu, a až potom, čo je vo väzbe, sa im (23. marca 2021) zrazu ospravedlní," spresnili s tým, že vôbec nechápu, čo s tým má Robert Fico a Smer-SD.

Iza Bela: V OĽaNO by sa mali doučiť matematiku a teraz skákať do takej výšky ako je 8% pivo
Politici z OĽaNO sa podľa „bežnej“ ženy Iza Bely stále oháňajú tým, že od voličov dostali silný mandát, akosi však zabúdajú na to, že v súčasnosti sa už z takmer 25% prepadli na iba o čosi viac ako 8%. A to, ako píše v statuse, nie je vôbec silný... Čítať ďalej
18 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik