Blaha: "Naši gangstri vo vláde to robia úplne na hulváta! Ich vyhlášky sú protiústavné, diskriminačné a segregačné!"
16 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Ústavný súd zarezal vyhlášku o karanténe na hraniciach. Všade inde by to znamenalo, že karanténa končí. Naši gangstri vo vláde sa však rozhodli inak, píše smerák a opozičný poslanec Ľuboš Blaha na sociálnej sieti.




A podľa Blahu to robia úplne na hulváta. Vláda vraj schválne zdržuje uverejnenie rozhodnutia v Zbierke zákonov, aby verdikt Ústavného súdu formálne nemohol nadobudnúť právoplatnosť.






"Hovoril som s viacerými ústavnými právnikmi a všetci potvrdzujú, že ak by ste ako občan na hraniciach odmietli ísť do karantény a odvolali sa na rozhodnutie Ústavného súdu, na súde by ste to jednoznačne vyhrali," upozorňuje smerák.


Štát šikanuje vlastných ľudí

Podľa Blahu to, že vláda zlomyseľne zdržiava uverejnenie rozhodnutia Ústavného súdu, aby štát mohol dlhšie šikanovať ľudí, je absolútne neprípustné.



Radačovský: "V prípade Lučanského smrti sa objavili nové okolnosti, podávam nové trestné oznámenie!"
Europoslanec a splnomocnený zástupca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský podáva nové trestné oznámenie. Hoci vyšetrovanie v prípade úmrtia policajného exprezidenta Milana Lučanského ešte nie je ukončené, Radačovský tvrdí, že v prípade sa objavili... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Diana Zaťková



"Dnes má Mikasov úrad vydať novú vyhlášku, ktorou opätovne zavedie karanténu pre neočkovaných. Ešte prísnejšiu. A rovnako protiústavnú, diskriminačnú a segregačnú," varuje poslanec.



Ústavný súd nie je rohožka


Vláda teda podľa Blahu vedome likviduje Ústavný súd ako právny kolektív a vysmieva sa mu do očí.





"Byť na mieste Ústavného súdu, do hodiny obratom rozhodnem o neústavnosti novej vyhlášky a ukážem vláde, že súdna moc nie je rohožka, do ktorej si kdejaký lampasák bude utierať kanady."


Smer-SD podal "verejné trestné oznámenie" pre nákup testov od trnavskej firmy
Smer-SD podal verejné trestné oznámenie na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA). Týkať sa má nákupu antigénových testov na ochorenie COVID-19 od trnavskej firmy. Informoval o tom predseda strany Robert Fico na piatkovej tlačovej konferencii.... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | tasr






Fantozzi s Filinim



Podľa poslanca je nahoršie to, že ono to dokonca nie je ani vláda či parlament, kto takto cvičí s Ústavným súdom. Formálne je to len jeden "trápny Mikasov úrad, kde sedí nejaký Fantozzi a Filini bez akéhokoľvek mandátu od občanov", skonštatoval Blaha.





"Hegeromatovičova vláda tu pochovala všetky ústavnoprávne regulatívy, ktoré sa tu roky rešpektovali. Toto demokracia na Slovensku nemusí prežiť," varuje poslanec. "Zabetónovali sa pri moci a vládnu ako tyrani. Priemerný mexický drogový kartel má viac politickej kultúry."


Ďalšie protivládne protesty! Občania sa v sobotu 17. júla opäť stretnú v Bratislave. Kolóna pôjde zo Štúrova
Vo verejnosti to opäť vrie. Najnovšie vzbĺkol hnev potom, ako Ústavný súd rozhodol o vyhláške, ale minister zdravotníctva dal najavo, že nemieni ustúpiť. Na sobotu 17.7. je plánovaných viac aktivít protestujúcich. Všetko začne na hraničnom... Čítať ďalej
16 | 07 | 2021 | Petra Demková