Vážení politici! Všetci! Nezneužívajte našu neistotu v ktorej sme kvôli vám, my nie sme ovce!
12 | 07 | 2021 I Lea Penderecki

Vážení, toto sme tu nechceli! Leto, prázdniny a dovolenkové obdobie sme si predstavovali inak. Jedni sa búria, iní im nadávajú do dezolátov a plebsu. A parlamentní myslitelia, priam giganti sa prekonávajú v tvorbe hovadín každý deň. Uplynulý rok nám už ukázal, čoho všetkého sú schopní a aké to môže mať dopady na každého z nás. Raz, keď títo skončia, bude veľmi ťažké určiť, kto z nich sa postaví na piedestál a získa cenu "Využil zúfalosť ľudu." Bez ohľadu na to, či sa jedná o politika koaličného, alebo opozičného.


Tí, ktorí sú v opozícii zneužívajú neistotu, ktorú svojimi krokmi vyvolala koalícia. Je zjavné, že očkovacia kampaň koalície zlyhala. Zlyhala odborná komunikácia o tom, prečo sa očkovať a kto sa očkovať nemôže. Neistota sa prehlbovala, nezodpovedných otázok bolo príliš, leto čím ďalej tým bližšie a tak sa vymyslel plán.
Plán, ktorý plánovali, nevyšiel. Politické body chcú vytĺkať všetci

Z plánovania v druhej polovici júna vzišli tieto závery: Zatvoríme hranice, budeme ich kontrolovať, znížime počet MOM. Ľudia, ktorí už raz testy zo svojich daní zaplatili, ich zaplatia ešte raz. Zvýhodníme očkovaných pred neočkovanými, rozpútame ďalšie kolo nenávisti medzi občanmi a ukážeme všetkým, kde ich miesto je. Tento plán je naozaj výhodný predovšetkým pre opozíciu. Tá v momente, keď sa ľudia so zúfalosti vzbúria, nastúpi. Ukradnú od ľudí protesty, ukradnú pódiá, dokonca vznikne akýsi politický konsenzus a zrazu sú aj nepriatelia bratia. Človek až žasne, koľko v sebe majú intelektuálneho hlienu, keď neváhajú zapredať aj seba samých. A súhlasia s tými, ktorí protest ukradli. S tými, ktorí by v iných krajinách vo svete nemali z bezpečnostných dôvodov prístup ani na sociálne siete. Nieto ešte na verejnosť.

Chmelár o zmarenom referende: Vládnu nám politickí hochštapleri bez náznaku štátnického uvažovania
11 | 07 | 2021 | Tibor Sipos

Cítite tú nespravodlivosť?

Všetci sa vezú na nálade bežných ľudí, ktorú sami vytvorili. Veď príklad. Matovič je za referendum. Týmto vyhlásením porušuje dokonca vlastný volebný program. V ktorom stojí, že "nebude možné vyhlásiť referendum vo veci skrátenia volebného obdobia NRSR."  A ďalší a ďalší, ktorí so zelenými vlajočkami, presne rozostúpení v davoch sa priživujú na chorej atmosfére v spoločnosti a ukradnú aj protesty.

Všetci by sme si mali zapamätať, že žiadny poslanec nemá jediný dôvod, okrem predvolebnej kampane, postaviť sa za voliča. Ale má kopu dôvodov pracovať pre stranu a tých, ktorí ju financujú.

Úlisný záujem Matoviča o maďarskú komunitu: Zneužil dôveru, aby sa pomstil Bugárovi a Maďarom vylepil dve facky
11 | 07 | 2021 | Lea Penderecki

Nenadávajme si navzájom

Príklad z každodenného života. Ľahko sa nadáva, keď má človek mesačne 800 €. Rodina môže mať relatívne príjem 1600 eur a aj relatívne istú prácu. Ale aj tá ďalšia skupina, ktorá sa nazýva dezolátmi tu žije. A tí dezoláti majú v najlepšom prípade minimálnu mzdu, žiadnu diaľnicu, málo pracovných možností, nemajú dokonca ani vlak, už ani MOM. Niekde zrušili aj pohotovostné služby, pobočky zdravotných poisťovní, dokonca aj poštu. Ceny nenormálne stúpajú, ale podľa tých, ktorí sú relatívne v pohode, nesmie mať dezolát ani otázky. Má právo držať hubu a krok, starať sa o seniorov v zahraničí, niekde v čínskej predajni môže nakúpiť oblečenie, večer pozrieť Farmu a ráno si všetko zopakovať.
Nepomohlo to, že politický princ padol

Minulosť nám ukázala, že hŕŕŕ nápady nie sú v poriadku. Veď príbeh o politickom princovi, ktorý hovoril o atómovej bombe v podobe antigénových testov zničil dôveru ľudí v akékoľvek rozhodnutia. Uponáhľanosť a bezhlavosť, improvizácia v poslednej chvíli. Žiadne strategické plánovanie, perspektívne a nie politické rozhodnutia. Všetky médiá na celom svete sú plné rozdielnych názorov. Je ale obrovskou chybou vlády, že nebol zostavený komunikačný tím, ktorý už v minulosti mal a mohol efektívne posúvať informácie, hoci aj priamo v teréne. Chápete? Tak, ako sa to robí pred voľbami.

Jeden z Voltairových výrokov hovorí, že: "Nesúhlasím s tým, čo hovoríš, ale do poslednej kvapky krvi budem brániť tvoje právo povedať to." Dnes to je o tom, že: Nesúhlasím s tebou, tak urobím všetko preto, aby ti zavreli ústa. Alebo nesúhlasím s tebou a v krčme ti dám po papuli.

"Čo urobia s dezolátmi tí, ktorí sú v skupine múdri, netuším. Podstatné je ale to, že politici dávno vedia, kam majú smerovať nálady v spoločnosti, aby z nich mohli vytĺkať politické body. A to by ľudia dovoliť nemali. Politici sa o náš blahobyt majú starať v parlamente. Za pár tisíc eur hľadať riešenia pre ľudí, aj sa spájať keď treba. Na to boli zvolení. A je jedno, či sú v opozícii alebo v koalícii. Sú tam na to, aby hľadali riešenia! Pre všetkých!

"Nikto z politikov referendum nechce! Prišli by o dobré jedlo a bidlo," tvrdí sociológ Haulík
"Že by mali politici naozajstný záujem o referendum, o tom silne pochybujem. Nikomu z vládnych strán by referendum neprospelo. Ak by oň mali naozajstný záujem, netreba robiť takéto veľké kolotoče. Opozícia by podporila keby sa na najbližšej schôdzi... Čítať ďalej
12 | 07 | 2021 | Gabriela Fedičová