Slováci povstali! Blokácia hraničných prechodov je ukážkou ich nesúhlasu s opatreniami vlády (VIDEÁ)
09 | 07 | 2021 I Jozef Uhlárik

A je to tu! Slováci sa opäť búria! Tentokrát síce nie v uliciach, ale na hraničných prechodoch, ktoré sa rozhodli blokovať. Vláda svojimi protipandemickými opatreniami dosiahla presný opak toho, čo možno v dobrom úmysle chcela. A ľudia jej svoju nevôľu dali aj jasne najavo.


Protestovať na hraničných prechodoch sa rozhodli nielen pendleri, ktorým vládne nariadenia narobili najväčšie problémy, ale aj ľudia žijúci v prihraničných oblastiach. Blokáda hraníc avizovaná pendlermi sa dnešným ránom stala skutočnosťou. Zablokovaný bol nielen diaľničný hraničný prechod Čunovo – Rajka. Ľudia blokovali aj hraničný prechod v Komárne, Svrčinovci a zopár „odvážnych“ sa našlo aj v Štúrove.
Ľudia už majú všetkého plné zuby

Ľudia už toho všetkého majú dosť, chcú žiť na Slovensku, chcú pracovať, lenže neustále obmedzenia či zákazy, ale aj nezmyselné príkazy, ako bolo testovanie a teraz očkovanie, im vzali nádej na demokratickú domovinu. A rozhodnutie ústavného súdu o neodporučení referenda bola len čerešnička na torte. Torte hnevu, ktorý sa začína dnešnými blokádami hraníc a bude pokračovať v sobotu mohutným protestom pred úradom vlády a v uliciach Bratislavy.

Dnes sa do blokády okrem diaľničného prechodu Bratislava – Rajka zapojili desiatky ľudí aj v Komárne, kde ich protest sprevádzala slovenská hymna. Video odtiaľ zverejnil na sociálnej sieti Marek Soun.



Nespokojní ľudia vyšli blokovať aj hraničný prechod vo Svrčinovci, odkiaľ zverejnil video na svoj profil František Drozd.



Zaujímavé je aj to, ako zareagovala polícia na protest na diaľničnom hraničnom prechode Čunovo – Rajka. Na „upokojenie“ situácie tam na ľudí poslala kukláčov, ktorí mali nastoliť a aj nastolili "poriadok". Video odtiaľ zverejnila na sociálnej sieti Angelika Nagy Szolár.



Jozef Dodika Baláž zverejnil na svojom profile video, ktoré dokumentuje, ako ľudia blokujú hraničný prechod Petržalka – Berg. Je v ňom zachytená aj zaujímavá situácia, akú prinášajú každodenné prechody našich ľudí cez hranice.



Dnešnými blokádami hraníc však nespokojní pendleri a ľudia nekončia. Ako avizujú Skaličania, oni sa chystajú protestovať ďalej.

Ohlásený protest Skaličanov na hraniciach, ktorý sa bude konať v sobotu 10.7. Zdroj: FB / Ľuboš Meszároš


Sodoma a Gomora na hraničnom prechode Čunovo – Rajka. Ľudia tam zablokovali premávku (VIDEO)
Pendleri a miestni naplnili to, čo sľúbili. Dnes opäť zablokovali diaľničný hraničný prechod Čunovo – Rajka, kde sa prakticky okamžite vytvorili obrovské kolóny. Čítať ďalej
09 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik