Veľký problém: Amerika pripúšťa neočakávané problémy so srdcom u dospievajúcich po očkovaní mRNA vakcínou
24 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Zatiaľ čo neočakávane vysoký počet Američanov vo veku 12 až 24 rokov po podaní vakcín proti Covid-19 založených na mRNA zápasil so zápalmi srdca, vláda a zdravotnícke zariadenie trvajú na tom, že je všetko v poriadku, píše portál RT.




V stredu sa zišiel Poradný výbor pre imunizáciu (ACIP) pri Centre pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), aby prediskutoval správy o srdcových problémoch u veľmi mladých ľudí po očkovaní vakcínami mRNA produkovanými spoločnosťami Pfizer / BioNTech a Moderna.
Viac ako sa predpokladalo

S odvolaním sa na databázu nežiaducich účinkov vakcín výbor poznamenal, že počet prípadov zápalu srdcového svalu (myokarditída) a zápalu srdcovej membrány (perikarditída) v najmladších kategóriách vhodných pre vakcínu bol vyšší, ako sa predpokladalo.

Prezentácie poskytnuté výborom ukazujú vyšší ako očakávaný počet prípadov u mladých mužov v 21-dňovom rizikovom okne po prvej dávke, zatiaľ čo sedemdňové okno zobrazuje tiež postihnutú kategóriu 25-29. Hlásenia po druhej dávke sú ešte horšie, postihnuté boli aj mladé ženy.

WHO začala cúvať: Deti by nateraz nemali byť očkované!
A je to vonku! WHO začala cúvať: Deti by nateraz nemali byť očkované! Budú sa odporúčaním politici riadiť, alebo budú ďalej trvať na očkovanie 12-ročných a dokonca aj mladších detí? Pýta sa portál infovojna.sk. Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Nové spúšťače srdcových ochorení

"Zdá sa, že mRNA vakcíny môže byť nový spúšťačom myokarditídy," povedal podľa Newsweek  prednášajúci na pojednávaní. CDC však trvá na tom, že „dostupné údaje o výsledkoch naznačujú, že pacienti sa zvyčajne zotavia zo symptómov dobre“.

Celkom 323 prípadov Američanov mladších ako 29 rokov splnilo definíciu myokarditídy, perikarditídy alebo oboch, uviedol výbor . Z toho 309 ľudí bolo hospitalizovaných. Zatiaľ čo 295 bolo prepustených a zdá sa, že sa zotavujú, deväť je stále hospitalizovaných a dvaja z nich sú na jednotke intenzívnej starostlivosti.
Iba núdzové použitie, no čo bude neskôr?

Vakcíny Pfizer / BioNTech a Moderna sú založené na technológii messenger RNA (mRNA), ktorá dostala povolenie na núdzové použitie americkým Úradom pre kontrolu potravín a liečiv (FDA) v boji proti Covid-19. Povolenie bolo rozšírené na osoby vo veku 12 rokov a staršie 11. mája tohto roku.

Čína zahladila stopy úniku covidu z laboratória, tvrdí Trump
„Teraz je už veľmi neskoro. Myslím si, že dôkazy boli zničené,” povedal bývalý americký prezident. Uviedol Rbc.ru. Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič


„Na základe dostupných údajov bude v tejto situácii potrebné varovné vyhlásenie v informačných listoch pre poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ako aj pre príjemcov vakcín a ošetrovateľov,“ uviedol počas stretnutia Doran Fink, zástupca riaditeľa divízie FDA pre vakcíny a súvisiace produkty.
Prínos víťazí nad rizikom

Ministerstvo zdravotníctva a sociálnych služieb (HHS) však reagovalo vydaním vyhlásenia podpísaného zástupkyňou ministra zdravotníctva Rachel Levinovou a riaditeľkou CDC Rochelle Walenskou s tým, že vakcíny sú bezpečné a účinné.

Nemocnica v Houstone prepustila 153 zamestnancov! Nechceli sa dať zaočkovať proti Covid-19
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


„Fakty sú zrejmé: ide o mimoriadne zriedkavý vedľajší účinok a po očkovaní ho zažije iba mimoriadne malý počet ľudí. Dôležité je, že pre mladých ľudí, ktorých sa to týka, ide väčšinou o mierny stav a jednotlivci sa zotavujú často sami alebo s minimálnou liečbou,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Myokarditída a perikarditída sú „oveľa častejšie“ a srdcové riziká „môžu byť závažnejšie“ v prípade infekcie Covid-19, dodáva sa v liste HHS. „Vakcíny sú bezpečné a účinné a zabraňujú ochoreniu Covid-19. Pomôžu chrániť vás a vašu rodinu a udržiavať vašu komunitu v bezpečí.“

Rusko sa zdráha potvrdiť, že vyvíja mozgové implantáty, ktoré umožnia ovládať počítače silou mysle
Moskva bagatelizovala správy z médií, že ruská elitná skupina pracuje na špičkových technológiách. Tie by sa mohli zapojiť priamo do ľudského mozgu a umožniť tak ovládať počítače silou mysle, informuje portál RT. Čítať ďalej
23 | 06 | 2021 | Diana Zaťková